Stiri Brasov, Uncategorized

Fotogalerie: Peste 150 de „ursuleți BMW” au făcut spectacol, în weekend, la Râșnov

BMW ursuleti (2)Au început să ajungă pe Valea Cetății din Râșnov încă de vineri, iar sâmbătă după amiază zona arăta ca un adevărat furnicar. Peste 150 de autoturisme BMW E30, „ursuleții”, așa cum sunt altintate longevivele mașini în România, au participat la sărbătoarea anuală care le este dedicate, Râșnovul fiind pentru data gazdă a evenimentului. Ritmuri de hip-hop și versurile celor de la BUG Mafia, Paraziții sau 50Cent întâmpină participanții, care sosesc unul câte unul, cu motoarele turate la maxim, în aplauzele spectatorilor și ale celorlați „camarazi” sosiți deja la fața locului. Au fost două zile de spectacol total, diferitele modele impresionând prin aspect, putere, jante, sonorizare, într-o atmosferă plină de relaxare și voie bună.

Mașină blamată de-a lungul timpului
Majoritatea celor prezenți la Râșnov au pasiunea pentru „ursuleți” încă din copilărie, iar pentru ea cheltuie sume considerabile. „Este o mașină deosebită, chiar dacă a fost blamată de multă lume, de-a lungul timpului. Se caracterizează prin longevitate și pot spune fără să exagerez că «merge ca un taur». Nu e deloc scumpă la întreținere, dar pentru modificări scoatem ceva bani din buzunar. Eu am preferat să o modific atât cât să o și pot folosi, nu am ales soluții extreme. Chiar am venit cu e ape roti, de la Ploiești”, ne explică Octavian Micu, posesorul unui model cu motor de 750 de cai putere. Nu la fel de „cuminte” se arată Toma Alexandru din București, care și-a transformat mașina într-un adevărat bolid dedicat curselor și drifturilor, mutându-i motorul în locul…banchetei din spate. „E locul cel mai potrivit pentru ca greutatea să fie astfel distribuită încât să ajute la cursele de accelerație. Am scos 11,5 secunde pe 400 de metri, cel mai bun timp din țară pentru o mașină cu motor aspirat, fără turbo. E unică în Europa, mai sunt câteva modele în Statele Unite”, își prezintă bucureșteanul „jucăria” pe care o deține de 6 ani și a modificat-o în 2013.

Modificări de 10.000 de euro doar într-un an
Un „ursuleț” venit de la Câmpina a fost „răsfățat” de proprietarul său cu îmbunătățiri care l-au costat pe acesta nu mai puțin de 10.000 de euro, în condițiile în care îl deține de doar un an de zile. „Mi-a adus-o un prieten din Germania. Nu m-a costat foarte mult, însă nu același lucru îl pot spune și despre modificările făcute ulterior, acestea ajungând la suma de 10.000 de euro. Ne întâlnim la diverse ocazii, nu doar la această întrunire anuală. Eu particip cât pot de des la evenimentele dedicate BMW”, ne-a spus Cătălin Andrei Măciucă.

Frați, surori, cu toții pentru „ursuleți”
O pată de culoare, la propriu și la figurat, în mulțimea adunată pe Valea Cetății din Râșnov au reprezentat-o participanții de la Cluj, care au venit îmbrăcați la fel, în tricouri portocalii, ca o adevărată echipă. „Suntem frați, surori, cu toții avem această pasiune. În fiecare joi seară, ne strângem la noi la Cluj, de la tineri, la babe și moși”, au explicat clujenii, care i-au servit pe ceilalți participant la întrunire cu un ceaun de gulaș.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*