Stiri Brasov, Timp liber

Un weekend plin de distracţie şi petreceri la Râşnov. De la BMW-uri, la muzică şi dans, mici şi bere

cetatea-rasnov11Ajunsă la a patra ediţie, întrunirea naţională a pasionaţilor şi a posesorilor de BMW Seria 3 va avea loc în acest weekend la Râşnov, la Valea Cetăţii urmând a se prezenta nu mai puţin de 120 de „ursuleţi”, aşa cum sunt cunoscute la noi în ţară respectivele modele. Este pentru prima dată când oraşul de sub Cetate găzduieşte evenimentul, însă organizatorii speră că locul de desfăşurare al acestei ediţii să devină, în timp, unul tradiţional. Tot pentru prima dată se întâmplă ca festivalul să fie deschis publicului larg. „Până acum, manifestarea era una exclusivistă, însă am decis că oamenii au ce vedea, astfel că membrii clubului le vor dezvălui multe lucruri frumoase”, a explicat Cicerone Agafiţei, de la Asociaţia Sportivă BMW E30 România.

BMW-urile încep de vineri să sosească la Râşnov, acestea urmând a fi expuse în spaţiul special amenajat, începând cu ora 9.00. Mâine fiecare participant îşi va prezenta maşina, aceasta fiind punctată de juriu, ora de începere a probei fiind 12.00. De la ora 16.00 va avea loc un concurs de limbo, în urma căruia va fi desemnat „cel mai trântit urs”, respectiv cea mai joasă maşină, iar seara va fi destinată unui after-party. Duminică vor fi desemnaţi câştigătorii numeroaselor categorii de concurs, între acestea amintind „cel mai chipeş urs” (cea mai îndrăgită maşină a expoziţiei), „ursul anului”, „cel mai bine încălţat urs” (cele mai frumoase jante), „cel mai frumos mormăit de urs” (cea mai bună sonorizare), etc. Programul destinat vizitatorilor este între orele 9.00 şi 20.00, pe parcursul celor trei zile, preţul unui bilet de intrare fiind de 5 lei. „Ne bucurăm să avem la Râşnov astfel de evnimente, care completează agenda noastră culturală şi sportivă. Bugetul este asigurat de către aceşti băieţi, noi contribuid doar cu partea logistică. Precizez acest lucru pentru a preîntâmpina orice discuţie care ar sugera faptul că aruncăm aiurea cu banii”, a delcarat primarul Râşnovului, Adrian Veştea.
Maialul, o tradiţie a Râşnovului, care a fost reînviată
În acest weekend, râşnovenii şi nu numai sunt aşteptaţi în zona de Promenadă a oraşului la cea de-a treia ediţie a Maialui, un eveniment inspirat dintr-o sărbătoare tradiţională a saşilor râşnoveni. În Transilvania de altădată, petrecerea câmpenească era organizată în luna mai de şcolarii saşi cu ocazia terminării şcolii, fiind totodată, şi o sărbătoare a gospodarilor din oraş. Evenimentul a fost reînviat de Primăria Râşnov şi Goscom Cetatea Râşnov din anul 2012. Startul la petrecere va fi dat sâmbătă, de la ora 16.00 şi din Promenadă nu vor lipsi grătarele cu mici, dar nici berea. „Am vrut să reînviem această serbare câmpenească săsească. La ediţia din acest an vrem să îi promovăm pe tinerii râşnoveni, dar şi pe interpreţii locali, dar vom avea şi doi invitaţi de seamă, pe Cornelia şi Lupu Rednic”, a explicat Liviu Butnariu, directorul Goscom Cetatea Râşnov. Şi copiii vor avea partea de distracţie la Maial, iar pe parcursul zilei de duminică în zona promenadei va fi prezentă o trupă de păpuşari, care îi va învăţa pe cei mici ce înseamnă de fapt marionetele şi cum se mânuiesc acestea, iar de la ora 17.00 urmând să fie prezentat şi un spectacol de teatru de păpuşi.
Vacanţă fără plictiseală cu „Jocmania”

Vacanţa de vară va veni fără plictiseală la Râşnov. Astfel, din 22 iunie şi până pe 29 iunie, copiii mai mari şi mai mici vor avea de unde alege cum să-şi petreacă timpul liber. Jocuri pe măsura gusturilor lor, spectacole, filme, toate au fost pregătite pentru ei, în cadrul Jocmania, ediţia 2014, eveniment deja tradiţional, organizat de Primăria Râşnov. Anul acesta, Jocmania va avea loc în Cetatea Râşnov, dar şi pe Promenadă, precum şi la Cinematograf, unde, în fiecare seară, de la ora 20.00 au fost programate proiecţii de film, printre peliculele care vor rula numărându-se „Madagascar 3”, „Despicable me 2”, „Frozen” sau „Rise of the Guardians”. Pe tot parcursul evenimentului, vor fi prinşi în tot felul de activităţi: vor învăţa să picteze pe pânză, să creeze diverse lucruri, cum ar fi prelucrarea ramelor foto sau decorarea lor, vor învăţa chiar şi să tragă cu praştia, vor urma cursuri de iniţiere montană şi vor lua lecţii despre tehnica speologiei alpine sau despre arhitectura medievală. Desigur, nu vor lipsi nici spectacolele de teatru de păpuşi, care vor avea loc în intervalul în perioada 22 – 25 iunie, de la ora 17.00, în zona Promenadei Sisi, iar în perioada 26 – 29 iunie, de la ora 11.00, în Cetate.

Festival de creaţie şi interpretare, în premieră sub Cetate

Weekendul plin de evenimente din „Oraşul Trandafirilor” va fi completat de prima ediţie a Festivalului Național de Creație și Interpretare pentru Copii „Trandafirul din Cetate”. Astfel, mâine, de la ora 10.00, la cinematograf vor avea loc repetiţiile, urmând ca probele să se desfăşoare efectiv de la ora 14.00, pentru grupele de vârstă 5-7 ani şi 8-10 ani, respectiv de la ora 17.00, pentru grupele de vârstă 11-13 ani şi 14-17 ani. S-ar fi dorit şi o categorie de concurs pentru tinerii trecuţi de vârsta majoratului, însă nu s-au înscris suficienţi participanţi. „Ca la orice început, avem mari emoţii. Este o mare provocare şi sperăm să nu dezamăgim Râşnovul şi să ne ridicăm la înălţimea aşteptărilor”, a explicat Claudia Miriţescu, director al Festivalului. Duminică va avea loc gala de premiere, gazda a cărui eveniment va fi Promenada şi în cadrul căreia va avea loc şi un recital „vedetă” al artistei Carmen Rădulescu.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*