Stiri Brasov

Amenzi de 7.650 de lei, într-o singură săptămână, pentru cei care şi-au aruncat gunoiul aiurea

gunoaie deseuri depozitate ilegal strazi Brasov (8)Braşovenii care nu îşi pun gunoiul în pubelele speciale riscă amenzi usturătoare. În Regulamentul de salubritate al municipiului Braşov există o prevedere prin care este interzisă şi se sancţionează drastic depozitarea neconformă a deşeurilor, ţinând cont că acest lucru afectează în mod destul de grav imaginea oraşului, ambientul şi mediul înconjurător. În ultima vreme, poliţiştii locali şi reprezentanţii unei companii de salubritate au controlat străzile din oraş, ca să vadă dacă oamenii ţin cont de această regulă, dar şi dacă au încheiate contracte de salubritate, ţinând cont că mai ales unii agenţi economici se fofilează de la această prevedere.

Astfel, într-o singură săptămână, poliţiştii locali au aplicat 19 sancţiuni, atât unor persoane fizice, cât şi unor persoane juridice, valoarea totală a acestora fiind de 7.650 de lei, ţinând cont că amenda pentru persoane fizice este de la 500 la 1.000 de lei, iar pentru firme de la 1.000 la 2.000. Cea mai frecventă abatere de la prevederile regulamentului a fost depozitarea necorespunzătoare a deşeurilor, respectiv în saci sau cutii depozitate pe trotuarele din faţa caselor, dar au fost depistate şi câteva cazuri în care respectivii braşoveni nu aveau contract pentru ridicare gunoiului. Astfel, după această „razie”, care a vizat cartierele Stupini, Centrul Vechi, Blumăna (strada Lungă- str. de Mijloc – str. Avram Iancu) şi Codrii Cosminului, s-au încheiat nouă contracte pentru serviciile de salubritate, dintre care şase pentru persoane juridice.

Poliţiştii locali şi operatorul de salubritate vor continua verificările şi în alte zone ale oraşului. Persoanele care au nevoie de mai multe pubele, pot face solicitări la compania de salubritate, astfel ca să nu rişte amenzi, din cauză că îşi depozitează surplusul de deşeuri necorespunzător.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*