Stiri Brasov

Compania de Drumuri plăteşte despăgubiri de un milion de euro, dar nu repară balustradele de protecţie de pe „drumul morţii” pentru a fi evitate alte catastrofe

Parapet rupt DN 13Bugetul de venituri şi cheltuieli pentru 2014 al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) prevede suma de 50 de milioane lei pentru litigii, din care 4,5 milioane lei pentru cazul tinerei care şi-a pierdut mâna dreaptă în urma unui accident rutier, informează un comunicat al CNADNR.

Drama pe care a trăit-o tânăra Georgiana Elena Ghegeliu din Constanţa care a rămas făra un braţ în urma unui accident petrecut pe DN13, care mai este numit şi „drumul morţii”, din cauza numărului foarte mare de incidente grave care se produc, s-ar putea repeta ănsă oricând. Şi acum, pe porţiuni întregi de şosea care traversează Pădurea Bogăţii, parapetele sunt stricate sau lipsesc. De la începutul anului, pe Drumul Naţional 13 s-au produs 13 accidente rutiere grave, în urma cărora cinci persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 13 au ajuns la spital cu răni grave. În urma acestor accidente, elementele de siguranţă ale drumurilor naţionale sunt distruse, astfel că de fiecare dată, la faţa locului, este chemat şi un reprezentant al CNADNR pentru a constata pagubele şi a lua măsuri pentru remedierea lor, însă unele parapete stau dărâmate chiar cu anii.

Verdictul instanţei: drumarii au fost devină

Accidentul, în urma căruia Georgiana Elena Ghegeliu şi-a pierdut mâna dreaptă, a avut loc în 2006, în timp ce aceasta mergea, împreună cu prietenul ei, spre Braşov. Șoferul a tras de volan spre dreapta, pentru a evita o altă maşină care intrase pe sensul lor de mers, iar autoturismul în care se aflau cei doi a lovit un parapet metalic de pe marginea drumului. Un fragment din parapet a străpuns portiera dreaptă a maşinii şi i-a intrat tinerei în mână. Georgiana Elena Ghegeliu a fost dusă la spital, iar medicii i-au amputat braţul drept. În urma procesului deschis în justiţie, instanţa a stabilit că de vină pentru producerea accidentului ar fi administratorul drumului, care nu a reparat elementele de siguranţă a traficului rutier montate pe acel drum, pe partea dreaptă a sensului de mers spre Braşov.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*