Stiri Brasov, Turism

Turismul începe să se dezvolte lângă rezervația de zimbri. Primul pas, un centru de informare turistică

zimbri - vama buzauluiLucrările de amenajare a modernului centru de informare turistică din Vama Buzăului se vor finaliza luna aceasta. Primarul comunei, Tiberiu Chirilaş, a precizat că în vederea dezvoltării turismului în zonă, Primăria Vama Buzăului a accesat o finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) pentru amenajarea acestui centru, investiţia fiind de aproximativ 200.000 de euro.

Centrul turistic va practic poarta de intrare în rezervația de zimbri amenajată încă din 2008 în comună. „Aici vor exista materiale informative despre principalele atracţii ale comunei, printre care «Valea Zimbrilor» sau cascadele «Urlătoarele», aflate la mică distanță de localitate. De asemenea, vom realiza aproximativ 30 de panouri informative despre obiectivele turistice, dar și indicatoare către acestea”, a explicat primarul comunei.

În prezent, în rezervaţia de zimbri sunt 23 de animale, de cinci, câte erau la inaugurare, iar Consiliul Judeţean Braşov are în plan să extindă rezervaţia la 80 de hectare, proiectul urmând să fie depus pentru a fi finanţat din fonduri europene în perioada 2014 – 2020. Mihai Pascu, vicepreşedintele CJ Braşov, a precizat că sunt avute în vedere două variante: o investiție de mai mici dimensiuni, respectiv 460.000 euro, și una mai mare, de 1,4 milioane de euro, în funcție de soluțiile tehnice pentru traversarea râului Buzău, care curge între pășune și pădure.

Un comentariu

  1. Pingback: Brașov: Turismul începe să se dezvolte lângă rezervația de zimbri de la Vama Buzăului | Agro TV

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*