Stiri Brasov

Mai multe zone ale Brașovului sunt deja iluminate inteligent. Vezi unde s-au montat noile sisteme

iluminat ornamental sarbatoriProiectul de montare a sistemului de iluminat inteligent a fost deja implementat în mai multe cartiere ale Brașovului, până la finele acestui an, pe 399 de străzi din municipiu iluminat public urmând să fie controlat de la distanță. După ce la jumătate lunii mai fuseseră definitivate lucrările în cartierul Timiș – Triaj și în Parcul Trandafirilor, până la jumătatea acestei luni, noile echipamente au fost montate și în cartierul Triaj, în zona Fundătura Hărmanului, în Parcul Ursu din Răcădău și în zona străzii Apollo din Astra. În prezent, firma care se ocupă de implementarea proiectului lucrează pe strada Pavilioanele CFR. Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, a precizat că în perioada următoare se vor continua lucrările în zona Astra, dar și în cartierul Florilor.

Proiectul derulat de municipalitate cu fonduri europene nerambursabile, care are o valoare totală de 10.870.030,32 lei inclusiv TVA, urmăreşte implementarea unui sistem integrat de telegestiune a iluminatului public la nivelul municipiului Braşov şi de supraveghere video în zonele de risc de pe domeniul public, precum şi îmbunătăţirea capacităţii de reacţie şi intervenţie a organelor publice cu atribuţii în domeniul siguranţei şi ordinii publice prin crearea unui dispecerat centralizat de monitorizare. Prin acest sistem se vor obţine in­formaţii în timp real privind dis­funcţionalităţile din reţelei de iluminat public, şi astfel se va putea interveni în cel mai scurt timp pentru remedierea defec­ţiunilor. De asemenea, costurile vor fi reduse prin diminuarea valorii facturilor de energie electrică, dar şi prin creşterea duratei de funcţio­nare a corpurilor de iluminat.

La anul, se vor monta și camerele

A doua componentă a proiectului, respectiv cea care se referă la siguranţa publică şi constă în montarea pe stâlpii de iluminat stradal a 42 de camere video de supraveghere, împreună cu un subsistem de panică pentru apeluri de urgenţă şi suport video live, va fi montată anul viitor. Sistemul va asigura supravegherea permanentă a celor 29 de zone cu risc ridicat de infracţionalitate identificate la nivelul municipiului, interactivitatea cetăţenilor cu Poliţia Locală prin intermediul butoanelor de panică şi localizarea exactă şi automată a incidentelor semnalate.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*