Stiri Brasov, Turism

Costul întreținerii pârtiilor din Poiană pe următorii patru ani este estimat la aproape 15 milioane de lei

schi_poiana_brasov_foto_Primăria Braşov a scos la licitaţie serviciul de administrare a domeniului schiabil din Poiana Braşov pe o perioadă de patru ani. Edilii ar urma să încheie cu câștigătorul licitației un contract cadru care să fie valabil din 5 august 2014 până în 31 iulie 2018. Valoare estimată fără TVA a acestui contract este cuprinsă între 5,32 de milioane de lei și 12,07 milioane de lei, respectiv 14,97 de milioane de lei cu tot cu TVA.

Conform anunțului de licitație, valoarea estimată a celui mai mare contract subsecvent, respectiv pentru un sezon, poate fi 3.021.825 lei, fătă TVA. Firmele interesate să participe la această licitație vor trebui să depună o garanție de participare în cuantum de 241.584 lei, ofertele  putând fi depuse până în data de 28 iulie. Ofertantul trebuie sa facă dovada că poate dispune de cel puțin trei snow-mobile, un autovehicul 4×4, un utilaj terasier, dar şi de rezervoare /staţie de pompă pentru depozitarea combustibilului. Nu în ultimul rând, trebuie să dovedească că a prestat servicii similare în ultimii trei ani.

Întreținerea pârtiilor de schi din Poiana Braşov se va face atât extrasezon (primăvara, vara şi toamna), cât şi în sezonul de iarnă, astfel încât să se asigure exploatarea în condiţii corespunzătoare de siguranţă. Printre altele, firma care va administra domeniul schiabil va trebui să însămânţeze şi să fertilizeze solul, să cosească iarba, dar şi să întreţină instalaţiile de producerea zăpezii artificiale. În urma lucrărilor majore de infrastructură efectuate în cursul lui 2011, suprafaţa schiabilă a staţiunii Poiana Braşov a crescut cu aproximativ 35 de hectare faţă de 2010, ajungând la 85 de hectare,fiind cel mai mare domeniu schiabil din România. Lungimea pârtiilor înainte de amenajare era de 16,4 km, iar acum este de 24 km.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*