Stiri Brasov

La 62 de ani, vrea să cucerească „Transfăgărăşanul” pe bicicletă, după ce, anul trecut, a făcut un tur prin ţară de 2.500 de km!

gabriel valcu_Foto_Primaria Brasov_Andrei Paul (8)Temerarul pe bicicletă Gabriel Vâlcu din Slobozia a pornit într-un nou tur prin ţară. De această dată, unul montant, după ce, anul trecut, a făcut un înconjur al ţării de peste 2.500 de km. A pornit la drum pe 4 iunie, de acasă din Slobozia, iar, acum a ajuns la Braşov.

Prima bicicletă, o semicursieră Sputnik, şi-a cumpărat-o la 18 ani, iar primul traseu mai lung l-a făcut în 1984, pe Transfăgărăşan. Acum, vrea din nou să cucerească Transfăgărăşanul, însă înainte de a parcurge acest drum spectaculos care mai este numit şi „drumul din nori”, timp de o săptămână este în „cantonament” la Braşov. Acesta se simte oarecum legat de oraşul de la poalele Tâmpei. „Niciodată nu ocolesc Braşovul. Şi la noi, în zona Bărăganului, sunt mii de kilometri de drumuri, dar în această zonă pedalez de drag, mai ales că este cel mai frumos oraş din România şi am fost primit cu multă căldură de reprezentanţii Primăriei Braşov care m-au sprijinit”, a mărturisit Gabriel Vâlcu, în vârstă de 62 de ani. Acesta ne-a spus că până luni, când va pleca în călătoria propriu-zisă, se antrenează în fiecare zi: urcă drumul de Poiană pe bicicletă, iar apoi merge pe jos până în Postăvarul, dar are în plan să ajungă pe două roţi şi în zona Rucăr – Bran zilele viitoare.

Un nou tur al României

Traseul pe care îl va parcurge luna aceasta trece prin Ploieşti, Braşov, Făgăraş, Transfăgărăşan, cabana Bâlea Lac, Curtea de Argeş, Piteşti, Bucureşti, Slobozia.
Gabriel Vâlcu mai are însă şi alte planuri. Bărbatul susţine că turul pe Transfăgărşan este de fapt o pregătire pentru un nou tur al României, pe care vrea să îl înceapă luna viitoare. „Vreau acum să merg în sens invers, să ajung în zona Moldovei, chiar până la Chişinău şi să fac în total 3.000 de km. Am fost sponsorizat de Consiliul Judeţean Ialomiţa, iar acasă mă aşteaptă o bicicletă nouă cu care voi porni în acest tur”, a subliniat Gabriel Vâlcu.

Ciclistul a fost întâmpinat ieri de viceprimarul Adrian Atomei, care l-a asigurat de tot sprijinul din partea autorităţilor braşovene şi s-a interesat dacă ciclistul va putea parcurge Transfăgărăşanul, în condiţiile în care acesta este oficial închis. „Chiar dacă  în conformitate cu o hotărâre de Guvern drumul este închis până în data de 30 iunie, în urma verificărilor făcute de autorităţi, traseul este practicabil, astfel că domnul Vâlcu nu va avea nici un fel de probleme şi va putea parcurge Transfăgărăşanul. Îi dorim mult succes şi îl aşteptăm să revină la Braşov”, a precizat viceprimarul Adrian Atomei.

Secretul reuşitei: mişcarea

Gabriel Vâlcu are această pasiune de peste 30 de ani, perioadă în care a concurat în mai multe concursuri judeţene şi naţionale. Performanţele sale sunt cu atât mai meritorii, în condiţiile în care ciclistul slobozean nu aude. Acesta a mărturisit că unul dintre secretele sale pentru a fi în formă este faptul că, zilnic, face câte cinci ore de mişcare, atât acasă, cât şi la sala de fitness. „Fiecare om are puteri nebănuite, dar totul depinde de voinţa pe care o ai. Dacă ai voinţă, reuşeşti să faci ce ţi-ai propus. Eu parcă am un izvor de adrenalină şi de fiecare dată după un asemenea efort, renasc din propria cenuşă”, a explicat ciclistul. Singurele bătăi de cap pe care le are pe traseu sunt câinii. Şi acum, pe drumul dintre Slobozia şi Braşov, a avut parte de două „capse”, dar după experienţa neplăcut de anul trecut când doi maidanezi aproape i-au sfâşiat piciorul are cu el şi o trusă de prim-ajutor.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*