Stiri Brasov

Încă 4,5 milioane de lei, în contul Aeroportului Ghimbav, pentru finalizarea pistei

Lucrari pista aeroport 2 aprilie 2014 (31)Consilierii judeţeni au decis să aloce 4,5 milioane de lei (aproximativ un milion de euro) din fondul de rezervă al judeţului, care este de 11 milioane de lei, pentru continuarea lucrărilor la Aeroportul Internaţional de la Ghimbav. Solicitarea pentru această sumă a venit din partea Primăriei Oraşului Ghimbav, care a precizat că vrea să îşi mărească contribuţia la acest proiect de investiţie.

Plenul CJ Braşov a decis virarea acestei sume din fondul de rezervă în bugetul judeţului pentru a putea fi cheltuiţi cu această destinaţie, fără a mai fi viraţi Ghimbavului. „Sumele din fondul de rezervă sunt destinate pentru astfel de situaţii excepţionale. Am aprobat acest transfer de bani pentru că nu am primit nici un ajutor de la bugetul consolidat al statului pentru acest obiectiv de investiţie”, a explicat Mihai Pascu. Cu aceşti bani ar urma să fie finalizată pista aeroportului.

Acesta a precizat că în conformitate cu promisiunile constructorului, până la finele lunii iulie, ar urma să fie definitivate lucrările la pistă, astfel că reprezentanţii autorităţii judeţene au demarat procedurile de licitaţia pentru execuţia canalizării la aeroport, dar şi a celorlalte suprafeţe de mişcare aeroportuară, respectiv bretelele de legătura între apron (parcarea avioanelor) şi pista propriu-zisă, dar şi calea de rulare Alfa, care face legătura între terminalul de îmbarcare – debarcare şi pistă, acestea având o lungime de180 de metri şi o lăţime de 23 de metri.

Bani de aeroport blocaţi în bugetul Primăriei Ghimbav

Pe de altă parte, consilierul judeţean Ionel Fliundra a precizat că oraşul Ghimbav are o datorie de 800.000 de euro pentru construcţia aeroportului, bani care sunt blocaţi în bugetul localităţii. Preşedintele CJ, Aristotel Căncescu, a explicat că această sumă este destinată pentru acoperirea despăgubirilor solicitate de o societate privată, pentru balastiera care funcţiona pe terenul aeroportului. „Am propus ca, în cazul Primăria Ghimbav pierde acest proces, să plătim noi din bugetul judeţului aceste despăgubiri, şi să deblocăm acum banii din bugetul Ghimbavului”, a subliniat preşedintele CJ Braşov Aristotel Căncescu.

La iniţiativa acestuia, Consiliul Judeţean a înfiinţat o comisie formată din cinci membri care să verifice situaţia pe teren în privinţa acestei balastiere. „Despăgubirile solicitate sunt imense, în contextul în care se solicită bani şi pentru stocurile de materiale, iar eu am fost deja la faţa locului, iar acestea nu există în realitate”, a explicat consilierul judeţean Ionel Fliundra.

Consiliul Judeţean caută investitori pentru aeroport în China

După şedinţa de plen de ieri, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Mihai Pascu a plecat într-o delegaţie condusă de ministrul Economiei, Constantin Niţă, în China, cu scopul de căuta investitori care să sprijine finalizarea proiectului aeroportului.

„Avem o  oportunitate foarte mare ca, împreună cu domnul Niţă, să facem lobby în rândul oamenilor de afaceri chinezi şi să găsim finanţare pentru finalizarea într-un termen cât mai scurt a lucrărilor la Aeroprotul Internaţional de la Ghimbav. Sper din tot sufletul să venim cu veşti cât mai bune din China“, a precizat Mihai Pascu.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*