În următoarea perioadă, Primăria Braşov va relua procedura de licitaţie pentru desemnarea unui constructor în vederea amenajării centrului de agrement din Poiană, după ce, în luna martie, contractul de lucrări cu Firma Valve internaţional din Brăila a fost reziliat, aceasta anunţând că va intra în insolvenţă.
Reprezentanţii Primăriei Braşov au transmis ANRMAP documentele pentru organizarea unei noi licitaţii, aceasta urmând să se pronunţe în termen de maximum 14 zile, iar dacă toată documentaţia este în regulă, anunţul să fie postat pe SEAP.
„Sperăm ca până în luna august să reuşim să semnăm contractul cu constructorul, astfel încât lucrările să înceapă cât mai repede. Cel care va câştiga licitaţia trebuie să încerce să recupereze cât mai mult din timpul pierdut şi sperăm ca procedura să nu fie blocată de contestaţii. Este unul din proiectele importante pentru Braşov, care vizează crearea de spaţii de agrement în Poiana Braşov, astfel încât să putem oferi turiştilor facilităţi cât mai variate pentru a-şi petrece timpul liber. După cum bine ştiţi, dezvoltarea staţiunii Poiana Braşov este una din priorităţile noastre, iar această dezvoltare cuprinde toate aspectele de la infrastructura pentru schi, acces în Poiană, crearea de locuri de parcare, până la acest centru de agrement unde turiştii vor putea să joace bowling, biliard, vor avea la dispoziţie un perete de căţărare, dar şi piste pentru skateboard şi biciclete”, a precizat primarul George Scripcaru.
În conformitate cu estimările făcute de reprezentanţii Primăriei, valoarea lucrărilor care au mai rămas de efectuat la acest proiect este de 25.981.607 lei, fără TVA (5,83 milioane de euro), iar constructorul trebuie să ducă la bun sfârşit proiectul în maximum 12 luni. Ţinând cont că este un proiect finanţat în proporţie de 50% din fonduri europene, edilii au obţinut o prelungire a contractului de finanţare, pentru că în conformitate cu documentele iniţiale, centrul de agrement ar fi trebuit finalizat în luna decembrie a acestui an.
Ce lucrări s-au efectuat până acum
Lucrările au demarat în primăvara anului trecut, însă centrul nu a fost realizat decât în proporţie de 30%, la partea de suprastructură, fiind finalizată în totalitate doar infrastructura şi branşamentul la reţeaua de apă. Mai exact, a fost definitivată partea de rezistenţă pentru parterul clădirii, iar pentru partea de etaj nu s-au montat decât o parte dintre piloni, racordarea la reţeaua electrică fiind realizată doar în proporţie de 30%.
Ce dotări va avea noul complex
Centrul, care este construit pe o suprafaţă de 15.000 de metri pătraţi va avea opt piste profesioniste de bowling, trei mese biliard, două piste minibowling, jocuri pentru copii, jocuri electronice, simulatoare, mese de minihochey, minifotbal şi minibaschet, dar şi o sală de căţărare cu suprafaţa de 250 mp, având pereţi de escaladă pentru trei tipuri de dificultate şi capacitatea de 10 persoane simultan şi o sală minigolf cu 9 module, având capacitatea de 50 de persoane. Totodată, în cadrul centrului va exista o sală multifuncţională cu capacitatea de 246 persoane, dar şi un un spaţiu expoziţie de 345 mp.
Şi în aer liber vor fi oportunităţi de distracţie. Pe aproape 13.000 de metri pătraţi vor fi amenajat un teren de skateboard, piste de biciclete şi o pistă pentru săniuş şi bob.