Stiri Brasov

Primăria investeşte peste 2 milioane de euro în şase şcoli din Braşov. Vezi unde se vor duce banii

lucrari scoli 1În şedinţa de Consiliu Local de la finele acestei săptămâni vor fi supuse aprobării costurile necesare pentru realizarea unor investiţii în şase unităţi de învăţământ braşovene. Primarul George Scripcaru a precizat că valoare totală a celor şase proiecte este de 9.144.155 de lei, respectiv de peste 2 milioane de euro.

„Sunt lucrări importante pentru infrastructura şcolară din Braşov. Vorbim de investiţii din bugetul local la douăsprezece instituţii de învăţământ, pe care ni le-am propus să le începem în acest an. Trei dintre ele au fost deja aprobate, vineri propunem consiliului local încă şase proiecte pentru aprobarea indicatorilor tehnici, iar restul sunt în diferite faze de elaborare a documentaţiei. Dorim să începem lucrările la toate până la sfârşitul anului. Lor li se adaugă alte două unităţi de învăţământ pentru care am depus cererea de finanţare din fonduri elveţiene nerambursabile, cu cofinanţare locală. Toate acestea sunt lucrări multianuale, iar prin realizarea lor urmărim nu numai îmbunătăţirea condiţiilor oferite elevilor din Braşov, ci şi eficientizarea costurilor de funcţionare a clădirilor”, a explicat primarul George Scripcaru.

Reparaţii capitale la două şcoli

Unul dintre proiectele de anvergură care se va derula, vara aceasta, cu bani de la bugetul local este reabilitarea capitală a Corpului A al Şcolii Generale nr. 12, de pe Strada De Mijloc. Lucrările sunt estimate la suma de 5.094.325 de lei, respectiv de peste un milion de euro. Un alt proiect complex, pentru care se vor aproba indicatorii tehnico – economici în şedinţa de vineri este şi reamenajarea vechilor ateliere ale Liceului Rulmentul, astfel ca elevii Şcolii Profesionale „Kronstadt” să îşi poată desfăşura orele de practică în condiţii optime. Pentru ca această clădire să fie funcţională sunt necesare lucrări de consolidare, recompartimentare, înlocuire tâmplărie, a reţelelor electrice şi de apă canal, dar şi pentru montare unui sistem de supraveghere video. Valoarea acestor lucrări este de 2,3 milioane de lei.

Lucrări pentru eficientizarea consumurilor

Pe lista de investiţii a Primăriei Braşov se mai regăseşte şi reabilitare termică a Colegiului Tehnic Remus Răduleţ, estimată la 1,55 milioane de lei, reabilitarea energetică a Corpului B al Colegiului Naţional Economic Andrei Bârseanu, care va costa aproape 13 milioane de lei, reabilitarea termică a Corpului B al Şcolii Generale nr. 9, costurile estimate în acest sens fiind de 602.820 de lei, dar şi reabilitarea sistemului de încălzire de la Liceul Nicolae Titulescu, investiţia fiind de aproape 600.000 de lei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*