Stiri Brasov

Cum va fi iluminat Parcul Central după ce se vor investi în noile lampadare peste 600.000 de lei

Iluminat parc Titulescu proiect pentru viitorul sistem de iluminat cum va arataParcul Central Nicolae Titulescu va intra în şantier, în curând, urmând să fie refăcută reţeaua de iluminat public, dar şi reabilitate toate aleile. Primăria Braşov a definitivat proiectul tehnic pentru noul sistem de iluminat, stabilind, totodată, şi cum vor arăta lampadarele şi stâlpii care vor fi montaţi în această zonă. Primarul George Scripcaru a precizat că actuala reţea are mai bine de 25 de ani, cât era durata garantată de exploatare, astfel că era depăşită din punct de vedere tehnic, având consum mare şi eficienţă mică.

Investiţia a fost estimată la suma de 606.000 de lei. Practic, vor fi înlocuiţi 2,4 km de cabluri, iar numărul corpurilor de iluminat va fi suplimentat, cu încă 18, de la 64 câte sunt în prezent, astfel ca toate zonele de promenadă să fie luminate corespunzător. Conform specialiştilor care au realizat proiectul noului sistem de iluminat, după ce lucrările de modernizare vor fi finalizate, eficienţa noii reţele se va îmbunătăţi cu 30%, iar consumul se va reduce cu 50%. Aceste lucrări nu vor dura mai mult de 30 de zile.

Lampadare noi şi în Parcul Eroilor

Şi aleile din parc vor fi refăcute, ţinând cont că nu au mai fost modernizate de ani buni, astfel că s-au degradat odată cu trecerea timpului, lucrările urmând să fie finanţate de la bugetul local din sumele alocate pe 2014 pentru reparaţii şi întreţinere străzi. „Este o investiţie necesară pentru oraşul nostru, având în vedere că vorbim de cel mai important parc şi atât partea de iluminat, cât şi infrastructura pietonală erau depăşite şi din punct de vedere al soluţiei tehnice, şi ca durată de funcţionare. Acum, am ales cea mai bună soluţie de iluminat care să asigure eficienţă, dar şi să se încadreze din punct de vedere estetic în specificul zonei”, a subliniat primarul Braşovului.

După ce se vor finaliza lucrările din parcul central, şi reţeaua de iluminat public din Parcul Eroilor (de lângă Poşta Centrală) va fi refăcută, urmând să fie adoptată aceeaşi soluţie din punct de vedere estetic, ca în Parcul Central.

 

Un comentariu

  1. Pingback: Lampadare noi in Parcul Central - cum vi se par?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*