Stiri Brasov

Stadion sau aeroport? Primăria cere Guvernului să schimbe destinaţia banilor alocaţi pentru arena sportivă futuristă

Lucrari pista aeroport 2 aprilie 2014 (13)Reprezentanţii Primăriei Braşov vor cere oficial Guvernului României să redirecţioneze sumele alocate pentru amenajarea unui stadion de cinci stele la Braşov pentru continuarea lucrărilor la Aeroportul Internaţional de la Ghimbav. Viceprimarul Adrian Atomei a precizat că, în urma discuţiilor avute şi cu primarul George Scripcaru, autorităţile locale vor face această propunere către Guvern, prin ministrul Economiei, deputatul braşovean Constantin Niţă, ţinând cont că pentru dezvoltarea judeţului este prioritară construcţia aeroportului.

Banii de pe stadion ar ajunge pentru aeroport

Practic, moderna arenă ar costa 30 de milioane de euro, iar pentru ultima etapă a aeroportului, care presupune inclusiv amenajarea aerogării, a turnului de control şi a instalaţiilor de balizaj mai sunt necesare 31,5 milioane de euro.

„Pentru acest stadion şi Primăria trebuie să participe cu o cofinanţare de 30% şi ţinând cont că finalizarea lucrărilor la aeroport ar fi un avantaj clar şi pentru municipiul Braşov, cred că putem să solicităm Guvernului să direcţioneze banii alocaţi pentru construcţia acestei arene sportive ultramoderne spre Aeroportul de la Ghimbav. Ne dorim, desigur, să fie construit şi acest stadion, însă Guvernul ar trebui să pună pe primul loc finalizarea aeroportului, care este şi o investiţie de ordin strategic. Este foarte bună şi intenţia domnului ministru Niţă de a aduce investitori din China pentru aeroport, dar ţinând cont că ar exista o oportunitate de finanţare şi la nivel de Guvern, trebuie să o exploatăm pe aceasta, întâi de toate”, a precizat viceprimarul Atomei.

Acesta susţine că în condiţiile în care Guvernul ar da aceşti bani pentru aeroport, Primăria Braşov poate lua în calcul o renovare etapizată a Stadionului Tineretului, astfel ca acesta să corespundă cerinţelor actuale.

Totodată, viceprimarul a susţinut că în condiţiile în care această propunere nu va avea susţinere la nivelul Guvernului, o altă variantă, este ca şi Consiliul Local Braşov să se implice în finanţarea aeroportului. „Voi discuta şi cu domnul primar George Scripcaru această variantă, pentru a face demersurile necesare în Consiliul Local, la Comisia de Buget Finanţe, astfel încât să găsim o posibilitate de susţinere şi de la bugetul local al Braşovului a acestei investiţii care va avea un rol important pentru dezvoltarea economică a judeţului, dar şi crearea unor noi locuri de muncă”, a subliniat Atomei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*