Stiri Brasov

Cum s-au împărţit banii Guvernului la Braşov. Cine a luat cel mai mult, cine a luat mai puţin

lucrari asfaltareMinisterul Dezvoltării a alocat pentru 42, din cele 58 de localităţi ale judeţului, 22 de milioane de lei, prin diferite progame, pentru continuarea unor proiecte de infrastructură demarate de mai mulţi ani şi care au fost abandonate, din cauza faptului că nu au existat fondurile necesare pentru finalizarea lor, dar şi pentru o serie de investiţii noi.

Astfel, pentru continuarea unor proiecte începute au fost alocate 13,325 de milioane de lei, iar pentru obiective de investiţii noi, 8,675 milioane de lei. Şi Consiliul Judeţean Braşov a primit prin Subprogramul „infrastructură la nivel judeţean” 500.000 de lei pentru a continua reabilitarea şi modernizarea DJ 112 C Hălchiu – Satul Nou – Dumbrăviţa, dar şi alte 100.000 de lei pentru a demara o nouă investiţie, respecitv modernizarea DJ 104 L Buneşti – Viscri, o zonă care a devenit extrem de importantă pe harta turismului din întreaga lume, după ce satul Viscri a devenit pentru Prinţul Charles, o a doua casă.

Cele mai multe fonduri de la Ministerul Dezvoltării în judeţul Braşov i-au revenit Râşnovului, care a primit 2 milioane de lei pentru reabilitarea sistemului de apă de la sursa Cheie Râşnoavei şi extinderea reţelei de canalizare din mai multe zone ale oraşului. Şi Zărneştiul a primit 700.000 de lei pentru reabilitare şi extindere a reţelelor de apă, plus alte 600.000 de lei, pentru un proiect nou, respectiv reparaţii la drumul spre Plaiu Foii.

Dintre comune, cei mai mulţi bani au ajuns la Mândra 1,15 milione de lei şi la Feldioara şi Moieciu, câte un milion de lei, atât pentru lucrări la reţele de apă, cât şi pentru modernizarea unor drumuri. La polul opus, cei mai puţini bani, au ajuns la Şinca Nouă şi Părău, câte 50.000 de lei.

Un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*