Consiliul Judeţean Braşov a aprobat trecerea Drumul Judeţean 112 F, care leagă Moeciu de Jos de Moeciu de Sus, din administrare sa, în proprietatea Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine şi încadrarea sa ca drum naţional. După o vizită pe teren, reprezentanţii Ministerului Transporturilor şi ai Companiei de Drumuri au decis să preia în proprietatea această şosea de 8,5 km pentru o reabilita, ţinând cont că investiţia era destul de costisitoare, iar CJ Braşov nu şi-a permitea.
Preşedintele CJ Braşov, Aristotel Căncescu, a precizat că această „tranzacţie” este justificată în contextul în care acest drum ar urma să fie prelungit, să traverseze Munţii Bucegi şi să facă legătura cu judeţul Dâmboviţa. „Noi am avut o soluţie pentru a realiza această legătură, însă este vorba de mulţi bani şi de o lucrare complexă. Cei din Dâmboviţa sunt destul de avansaţi cu lucrările şi trebuie să vedem ce facem în partea dinspre Braşov”, a explicat Aristotel Căncescu. Acesta este de părere că pentru a scădea costul acestei investiţii complexe legătura rutieră prin Munţii Bucegi spre Dâmboviţa ar putea fi realizată prin amenajarea unui tunel rutier. „În locul unor serpetine pe Bucegi putem face un tunel de 2 km, care ar scădea atât costurile realizării acestui proiect, cât şi cheltuielile”, a explicat preşedintele CJ Braşov.
Consiliile judeţene din cele două judeţe au bătut palma, acum un an, prin încheierea unui acord cadru de asociere în vederea realizării acestui drum, care a fost denumit drumul interjudeţean „Transcarpatica”. Sectorul de drum care face parte din această nouă şosea, pe raza judeţului Braşov, are o lungime de 21,79 de km şi cuprinde Drumul Judeţean 112 F Moieciu de Jos – Moieciu de Sus (8,44 km), Drumul Comunal 53 Moieciu – Valea Băngăleasa (5 km) şi Drumul Forestier Valea Bucşii – Șaua Bucşii (8,35 km). Prin construcţia acestei şosele s-ar crea o legătură directă între cele două judeţe, respectiv între DN 73 (Braşov – Bran – Piteşti) şi DN 71 (Sinaia – Moroeni – Fieni – Târgovişte), ceea ce ar scurta atât durata drumului, cât şi un acces mai facil al turiştilor, care vor să ajungă în zona Bran-Moieciu, dar vor să viziteze şi zona Peştera, cu biserica din Peştera Ialomicioarei, Lacurile Bolboci şi Scropoasa sau Cheile Tătarului. În prezent, există un drum judeţean nemodernizat, pe raza judeţului Dâmboviţa, care pleacă din Moroeni şi ajunge la toate aceste obiective turistice şi există practic o legătură cu Braşovul pe o potecă forestieră, care duce spre Moieciu.