Stiri Brasov

De luni, pe „drumul ruşinii” încep reparaţiile capitale. Guvernul promite asfalt nou şi în zona Moeciu

Din groapa-n groapa...
Din groapa-n groapa…

Reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR), împreună cu o delegaţie a Ministerului Transportului au inspectat la finele săptămânii trecute mai multe drumuri naţionale şi judeţene, care aveau nevoie urgentă de reparaţii capitale, ţinând cont că se aflau într-o stare avansată de degradare.

Vicepreşedintele CJ Braşov, Mihai Popa, a precizat că în urma acestei vizite, conducerea CNADNR a decis să demareze deja lucrările de reabilitare a „drumului ruşinii” dintre Şercaia şi Hoghiz, care a fost clasificat ca drum naţional de aproximativ o lună, ţinând cont că este aproape impracticabil. „Lucrările vor fi făcute cu bani veniţi de la Guvern şi promisiunile că vor fi finalizate până în toamna lui 2015 au venit chiar de la ministrul Transporturilor Dan Şova, în urma demersurilor pe care le-am făcut la Guvern împreună cu domnul deputat braşovean Constantin Niţă, ministrul Economiei. Investiţia totală va fi de 22 de milioane de euro”, a explicat Popa. Acesta a precizat că utilajele se vor apuca de lucru cel târziu de lunea viitoare, iar reabilitarea va începe din zona Hoghiz, respectiv de la intrarea în DN 13, ţinând cont că, în toamna anului trecut, Consiliul Judeţean a reuşit să reabiliteze porţiunile de şosea din localităţile Şercaia, Parău şi Comăna, respectiv de la intrarea din DN 1 pe acest drum.

Până în toamnă, dispar gropile de pe drumul de la Moeciu

Totodată, autorităţile guvernamentale au luat decizia să clasifice şi DJ 112 F, care leagă Moeciu de Jos de Moeciu de Sus, în drum naţional, ţinând cont că şi acesta se află într-o stare jalnică şi are nevoie de reparaţii capitale, mai ales că este un drum de interes turistic. „În şedinţa de vineri a Consiliului Judeţean Braşov vom vota pentru reclasificarea acestei şosele ca drum naţional, pentru a fi reparat cu fonduri de la Guvern. Este deja pregătit proiectul de Hotărâre de Guvern în acest sens, care va intra la aprobare în şedinţa Guvernului de săptămâna viitoare. Sunt 8,5 kilometri de drum, care vor costa circa 4 milioane de euro, conform studiului de fezabilitate efectuat de Consiliul Judeţean. Avem convingerea că lucrările vor fi încheiate în toamna acestui an“, a explicat Mihai Popa.

Un alt drum care va fi reparat prin CNADNR este DN 73 A pe tronsonul care leagă Zărneştiul de Şercaia, prin Poiana Mărului, Şinca Nouă, Şinca Veche. Anul trecut, Compania de Drumuri a reabilitat tronsonul din DN 73 A dintre Râşnov şi Zărneşti. Pentru reabilitarea segmentului de drum până la Şercaia este necesară turnarea covorului asfaltic pe o distanţă de 32 de kilometri, costurile fiind de aproximativ 6 milioane de euro.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*