Stiri Brasov

Autobuzul electric merge cu aproape 50 de bani pe kilometru. Cel clasic consumă carburant de 2 lei la kilometru

Autobuz eledctric BYD bilant teste (4)După 17 zile de testare a unui autobuz electric, Regia Autonomă de Transport (RAT) Braşov a făcut primul bilanţ pentru a vedea cât de eficient este un asemenea mijloc de transport în comun. Autobuzul BYD a parcurs, în aceste zile, 2.955 de km, după ce a circulat pe mai multe trasee din Braşov, consumul total fiind de 2.685,1 de kw.

Cea mai bună autonomie a avut-o în zilele de 29 şi 30 aprilie, când a circulat pe linia 16, şi a reuşit să parcurgă, în fiecare zi, câte 268 de km, ţinând cont că autonomia estimată de constructor a fost de 250 de km. Consumul de kilowaţi a fost de aproximativ 220 de kw, pe zi, iar după o astfel de cursă, bateriile autobuzului nu s-au epuizat în totalitate, ci au rămas încărcate în proporţie de 17%. Recomandarea constructorului a fost tocmai de a nu epuiza în totalitate bateriile, astfel ca să nu se deterioreze.

Autobuzul a circulat, în weekend, şi pe linia 20, tocmai pentru a fi testat şi în condiţii mai grele. Astfel, conform calculelor făcute de specialiştii RAT Braşov, costul de exploatare pe kilometru pe acest traseu a fost de 0,48 lei, în timp ce pentru un autobuz clasic alimentat cu motorină, costul rezultat pe kilometru este de 2,02 lei. „Testarea a fost interesantă, doar cu mici emoţii la început. Am vrut să vedem care este autonomia acestui autobuz şi am constatat că este în parametrii prezentaţi de constructor. Din ce am văzut din primele teste, chiar este mai rentabil decât autobuzul clasic. Noi am vrut să facem o încercare şi pe timp de iarnă, din păcate nu s-a putut că nici nu prea am avut iarnă. În schimb, aceste autobuze nu le putem ţine pur şi simplu în curte. Pentru a putea să încadreze la costurile estimate trebuie să se asigure nişte condiţii. Când vom lua decizia de achiziţiona astfel de autobuze, evident, după ce vom găsi o sursă de finanţare, va trebui să avem în vedere şi partea de logistică”, a explicat directorul general al RAT, Cristian Radu.

Consumuri mai mici de până la trei ori

Mircea Cenan, directorul tehnic al Regiei, a precizat că unul dintre dezavantaje ar fi faptul că autobuzele electrice nu pot fi încărcate la temperaturi de sub zero grade, astfel că ar fi nevoie şi de amenajarea unor garaje speciale. „Ar trebui să amenajăm spaţii închise cu o temperatură minimă de 5 grade, unde să ţinem autobuzele de acest tip, şi asta ar fi o problemă la un parc auto mare. O altă problemă este că are o capacitate destul de redusă, 61 de călători, faţă de un autobuz clasic care poate prelua până la 100 de călători”, a explicat Cenan. Acesta a ţinut să sublinieze faptul că din monitorizările efectuate, în medie, consumul unui autobuz electric este şi de până la trei ori mai mic decât al autobuzelor cu motorină. „Comparativ cu mijloacele de transport clasice, autobuzul electric implică costuri pe kilometru mai mici de cel puţin trei ori. Totuşi, acum avem doar datele referitoare la comportarea pe traseu a acestui mijloc de transport, dar nu am putut estima costurile de întreţinere”, a explicat directorul tehnic al RAT. Investiţia iniţială este însă destul de costisitoare. Un autobuz electric poate ajunge în funcţie de capacitatea sa la 500.000 de euro, iar ultimele autobuze cumpărate de RAT au costat aproximativ 200.000 de euro, bucata, în timp ce un troleibuz, pentru care însă este necesară o anumită infrastructură ajunge şi la 400.000 de euro.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*