Stiri Brasov

Amânăm sau nu dezbaterea privind acordarea de gratuităţi pe RAT?!

Autobuz rat brasovConsilierii locali se vor reuni în şedinţă ordinară, mâine, de la ora 15.00, însă pe ordinea de zi nu au fost introduse şi propunerile de proiect de hotărâre privind acordarea gratuităţii pe RAT unor anumite categorii de braşoveni, respectiv cele propuse de grupurile de consilieri PSD şi PNL.

Viceprimarul liberal Adrian Atomei este de părere că aceste subiecte ar trebui dezbătute, după alegerile europarlamentare, pentru a nu fi interpretate ca fiind cu caracter electoral. „Înainte de a dezbate aceste propuneri, inclusiv cea făcută de colegul meu liberal nu doar cea a PSD, trebuie să avem o discuţie cu Consiliul de Administraţie al RAT, dar şi cu reprezentanţii compartimentului de Buget – Finanţe din Primărie, precum şi în cadrul Comisiei Economice a Consiliului Local. Fac un apel către toţi colegii consilieri să dezbatem aceste proiecte după data de 25 mai pentru a nu fi interpretate ca având caracter electoral”, a subliniat Adrian Atomei.

Luăm banii de la străzi şi îi dăm la RAT?

Social-democraţii nici nu se gândesc să renunţe la dezbaterea proiectului propus de aceştia, respectiv cel privind acordarea gratuităţii pe RAT pentru pensionari în intervalul 8.30 – 14.00, care a primit susţinerea celor şase consilieri PSD, dar şi a celor doi aleşi locali din partea UDMR şi a celui din partea PC. „Am constatat cu surprindere că proiectul depus de noi nu apare pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local din data de 30 aprilie. În calitate de consilier local, alături de colegii mei, voi cere executivului Primăriei dezbatere acestuia în şedinţa de mâine”, a susţinut viceprimarul social-democrat Răzvan Popa. Acesta susţine că există şi o sursă clară de finanţare pentru asigurarea acestei facilităţi: reducerea alocării bugetare pentru reparaţia şi întreţinerea străzilor. „Pentru acest capitol a fost alocată suma de 100 de milioane de lei  şi cred că s-ar mai putea reduce din cheltuieli, astfel încât, anul acesta, să se efectueze doar lucrări de întreţinere”, a precizat Popa.

Pentru acordarea acestei facilităţi, consilierii locali PSD au estimat că va fi nevoie de cinci sau şase milioane de lei. Potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli aprobat la începutul acestui an de Consiliul Local, RAT a estimat venituri în valoare totală de 68,348 milioane de lei, din care 28 de milioane de lei reprezintă subvenţii de la bugetul local. Subvenţia este aferentă însă doar primelor trei trimestre, urmând să fie suplimentată, în condiţiile în care RAT a cerut subvenţii în valoare totală aproximativ 34 de milioane de lei, ceea ce înseamnă că jumătate din veniturile regiei ar urma să fie acoperite din bugetul municipiului.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*