Stiri Brasov

Primul drum care va fi asfaltat de către CJ Braşov din bani europeni este cel dintre Râşnov şi Glăjărie

lucrari asfaltareConsiliul Judeţean Braşov va reabilita, anul acesta, patru drumuri judeţene, în acest sens accesând o finanţare europeană nerambursabilă, pe Programul Operaţional Regional Axa 2, unde a mai rămas un rest de bani din tranşa de finanţare 2007 – 2013. Primele lucrări care au fost scoase la licitaţie sunt cele pentru repararea DJ 101 Râşnov – UM 01454, în zona Glăjărie. Acesta are o lungime de aproximativ 9 km şi a fost reabilitat doar pe o porţiune mică printr-un parteneriat între Primăria Râşnov şi CJ Braşov. Lucrările sunt estimate la suma de 15.895.796 de lei, fără TVA, iar constructorii îşi pot depune ofertele până cel târziu în data de 8 mai.

În următoarea perioadă, CJ Braşov va lansa licitaţia şi pentru reabilitarea altor trei drumuri judeţene, tot cu bani de la Uniunea Europeană. Unul dintre aceste drumuri este DJ 130 B, Parău – Grid – Perşani, care are 1,6 km, şi care este doar pietruit, iar pe anumite porţiuni este doar drum de pământ ţinând cont că piatra a fost spălată de torenţii care s-au format în urma ploilor. Costul lucrărilor, care ar urma să dureze şase luni, este de 1,72 de milioane de lei (aproape 395.000 de euro).

O altă şosea în care CJ Braşov vrea să investească bani europeni este DJ 730, care face legătura între DN 73, Şirnea şi limita cu judeţul Argeş, respectiv ajunge în zona comunei argeşene Dâmbovicioara. Porţiunea din Braşov are 4,72 km, iar autorităţile judeţene au estimat costurile pentru modernizarea acestui drum la 8,44 milioane de lei (1,89 milioane de euro). O altă şosea care va fi modernizată cu bani europeni este DJ 112C, Satu Nou – Dumbrăviţa – Vlădeni, care are o porţiune de aproximativ 5 kilometri care nu este asfaltată, costurile lucrărilor fiind estimate la 4,81 milioane de lei.

2 Comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*