Stiri Brasov, Timp liber

S-a întors iarna! De Paşte, turiştii sunt invitaţi la schi în Poiană ţinând cont că în Postăvarul stratul de zăpadă are 60 de cm

Deszapezire aprilie drum Poiana BrasovŢinând cont că începând de marţi noapte a nins abundent în Poiană, stratul de nea depus în masivul Postăvarul a ajuns la 60 de cm, iar în staţiune stratul măsura miercuri 20 de cm. Astfel, conform cabanierilor din Poiană deja se poate schia destul de bine pe pârtiile Drumul Roşu şi Sulinar, iar dacă vremea se va menţine rece, de Paşte, turiştii care vin la munte s-ar putea simţi ca în vacanţa de iarnă.

Din cauza ninsorii, şi circulaţia rutieră în judeţul Braşov s-a desfăşurat astăzi în condiţii de iarnă, dar fără blocaje de trafic sau restricţionări, însă recomandarea poliţiştilor pentru şoferi a fost de a folosi cauciucurile de iarnă, mai ales dacă aveau de tranzitat zone mai sensibile, precum Drumul de Poiană, DN 1 spre Predeal sau DN 73, în zona Fundata.

Deszăpezirea a intervenit cu material antiderapant şi în unele zone din oraş cu probleme, în cursul nopţii de marţi spre miercuri în municipiu, respectiv pe strada Dogrogeanu Gherea şi pe pasajele din oraş s-au împrăştiat materiale antiderapante. Pe drumul de Poiană un utilaj a acţionat în permanenţă, iar alte două în staţuine. „Având în vedere că şi în perioada următoare este posibil să mai ningă, cele două firme care se ocupă de deszăpezire sunt pregătite pentru  interveni în orice moment”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brtaşov, Sorin Toarcea.

Şi la Predeal, s-a depus un strat de zăpadă de peste 20 de cm. Se poate schia pe pârtia Clăbucet, însă aceasta nu mai este amenajată, ţinând cont că administratorii domeniului schiabil au strâns deja plasele de protecţie, şi toate utilajele pentru amenajarea pârtiei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*