Stiri Brasov

Ultima „ofertă” la gratuitatea RAT pentru pensionari: cu program între 8.30 şi 14.00

Autobuz rat brasovGrupul de consilieri locali ai PSD a obţinut numărul necesar de semnături pentru a putea propune în următoarea şedinţă de Consiliu Local un proiect de hotărâre prin care pensionarilor braşoveni să li se asigure gratuitatea totală pe mijloacele de transport, în municipiu. Astfel, pe lângă cei şase consilieri social-democraţi, proiectul este susţinut şi de cei doi consilieri ai UDMR şi de consilierul local al PC.

Viceprimarul Răzvan Popa a precizat că în conformitate cu proiectul propus, toţi pensionarii declaraţi conform legii vor beneficia de transport gratuit, cu excepţia liniei 20, între orele 8.30 – 14.00. „În acest interval orar, RAT nu are foarte mare încărcare, pentru că lumea se duce la serviciu până la ora 8.30 şi revine acasă după ora 16.00. După acest interval, pensionarii îşi pot cumpăra bilete, subvenţionate 50%, iar cei cu venituri de până în 800 de lei, vor beneficia în continuare şi de 10 bilete gratuite”, a precizat viceprimarul Popa.

Efortul bugetar estimat pentru oferirea acestei gratuităţi este, de 5-6 milioane de lei, după cum a precizat Răzvan Popa. „Am discutat şi cu cei de la PNL, care nu sunt de acord cu forma din momentul de faţă. Mie îmi pare rău de acest lucru, pentru că în campania electorală am susţinut gratuitatea pe RAT pentru pensionari împreună”, susţine Răzvan Popa. Proiectul are nevoie de voturile a 14 dintre cei 27 de consilieri locali pentru a fi aprobat.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*