Stiri Brasov

Fotogalerie: Cum arată noul sediu al „Primăriei Sociale”

Foto: Primăria Braşov
Foto: Primăria Braşov

Serviciile sociale şi organizaţiile non-guvernamentale de profil ale Braşovului se vor muta, în curând, în casă nouă, după ce, ieri, au fost finalizate lucrările la Centrul Multifuncţional de Servicii Sociale, care a fost amenajat în locul fostului Liceu Astra. Practic, în noua „Primărie Socială” se vor muta atât Direcţia de Servicii Sociale, cât şi 14 ONG-uri care furnizează servicii sociale destinate familiilor şi persoanelor aflate în dificultate.

Clădirea a fost consolidată pe toate cele trei niveluri, utilizându-se peste 100 de tone de fier beton. Scopul urmărit prin lucrările derulate se referă la creare unui ambient necesar desfăşurării a unor activităţi special concepute persoanelor cu dizabilităţi, nevoi speciale, persoane aflate în dificultate. Astfel, în întreaga clădire s-a montat un sistem de iluminat specific persoanelor cu dizabilităţi cu lumină caldă şi consum redus de energie.

„Este un proiect foarte important pentru Braşov, care vizează o categorie aparte, cea a persoanelor cu nevoi speciale. Prin acest proiect am reuşit să aducem în acelaşi spaţiu cea mai mare parte a ofertanţilor de servicii sociale, fie că vorbim de Direcţia de Servicii Sociale, fie că vorbim de ONG-urile din acest domeniu. Odată cu finalizarea acestui proiect, aceste persoane vor beneficia  de o gamă variată de servicii. Mă bucur că cei care s-au ocupat de amenajarea acestui spaţiu au înţeles importanţa acestui proiect, atât pentru Municipalitate, cât şi pentru braşoveni, şi au respectat toate termenele, astfel că, de acum, vom putea oferi servicii de asistenţă socială la cele mai înalte standarde”, a precizat primarul George Scripcaru.

Lucrările au început în ianuarie 2013

Lucrările au început la finele lui ianuarie 2013, iar întreaga clădire a fost recompartimentată, astfel ca să fie accesibilă şi persoanelor cu dizabilităţi care vor frecventa noul centru de servicii sociale al Braşovului. Pentru ca nici transportul spre această zonă să nu fie un impediment, Primăria Braşov a transmis Regiei Autonome de Transport (RAT) Braşov o adresă prin care a solicitat identificarea unei soluţii optime privind asigurarea unei linii de transport în comun, care să facă legătura cu restul oraşului. Soluţia găsită a fost ca autobuzele de pe linia 5, odată la jumătate de oră, să facă o abatere până la CMSS, înainte de a ajunge la capătul de linie de la Poienelor.

Acest proiect a fost finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1 – Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – Poli urbani de creştere, Domeniul de intervenţie 1.1 – Planuri integrate de dezvoltare urbană, Sub-domeniul: Poli de creştere, având o valoare de 10.872750,28 lei, cu tot cu TVA, din care Primăria a plătit o cofinanţare de 2%. „Amenajarea acestui centru este un pas înainte pentru comunitatea braşoveană. Ne bucurăm că banii europeni sunt folosiţi şi pe componenta socială şi cred că Braşovul are destul de bine reprezentată atât componenta socială, cât şi cea economică şi culturală. De acum, cei cu nevoie speciale au un spaţiu optim”, a precizat Dragoş David, directorul Agenţiei Metropolitane Braşov.

Totodată, au fost amenajate locuri de parcare, un loc de joacă pentru copii, fiind montate şi camere de supraveghere la exterior.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*