Stiri Brasov

Să fie sau să nu fie gratuitate totală pe RAT?! Voi ce propuneri aveţi

Autobuz rat brasovViceprimarul Răzvan Popa a precizat că grupul de consilieri locali PSD nu va renunţa la proiectul privind acordarea gratuităţii totale pe RAT pentru pensionari, în şedinţa de plen de luna aceasta urmând să prezinte o analiză temeinică asupra a ceea ce înseamnă acordarea unei asemenea facilităţi. „Vom întocmi proiectul de hotărâre, care va avea la bază o analiză foarte clară, respectiv, care este efortul financiar de la bugetul local, dar şi de unde putem găsi sumele necesare acoperirii acestor cheltuieli. Proiectul va fi pus pe masa fiecărui consilier local şi o să vedem dacă va fi sau nu aprobat”, a susţinut Popa.

Reacţia sa vine după ce celălalt viceprimar al Braşovului, liberalul Adrian Atomei, a susţinut că municipalitatea ar trebui să ceară ajutorul Guvernului pentru a susţine gratuitatea pentru pensionari, ţinând cont că deja acestora li se acordă o serie de facilităţi de la bugetul local, la care se adaugă şi gratuitatea pentru elevi, efortul financiar fiind deja destul de mare.

Ratele pentru BERD, „uitate”

Totodată, primarul George Scripcaru a precizat că atât anul acesta, cât şi anul viitor, municipalitatea mai are de suportat o serie de cheltuieli pentru RAT, respectiv achitarea ratelor la BERD pentru achiziţia de noi autobuze. „Am constatat acum că pe 11 aprilie este de plată o rată la BERD, iar banii nu fuseseră prevăzuţi nici în bugetul RAT şi nici în bugetul nostru. Se va plăti de la bugetul local, dar acesta este deja un efort financiar suplimentar”, a explicat Scripcaru. Braşovul va scăpa de ratele BERD pentru autobuze abia în  în octombrie 2015. Practic, mai sunt de achitat şase rate în valoare totală de 2,67 milioane de euro. RAT Braşov are aprobată pe primele trei trimestre ale acestui an o subvenţie de la bugetul local de 28 de milioane de lei, la care se va adăuga şi subvenţia pe ultimul trimestru, al cărei cuantum nu a fost încă stabilit. Viceprimarul Popa a precizat că Regia a solicitat o subvenţie totală de 34 de milioane de lei pe acest an, în condiţiile în care subvenţia plătită anul trecut a fost de 31 de milioane de lei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*