Stiri Brasov

Investiţii de aproape 16 milioane de lei în şcolile braşovene, vara aceasta

santier scoalaEdilii braşoveni au alocat în acest an aproximativ 10 milioane de lei pentru investiţii de anvergură în şcoli, respectiv pentru reparaţia capitală a unora dintre cele 67 de unităţi din Braşov, la care se adaugă alte 6 milioane de lei pentru reparaţiile curente şi igienizarea tuturor şcolilor şi liceelor din oraş.

În şedinţa de Consiliu Local de la finele acestei luni, vor fi supuse aprobării sumele care vor fi investite în câteva dintre aceste şcoli. Cel mai de anvergură proiect, care este de altfel şi cel mai costisitor, fiind evaluat la 3,5 milioane de lei, este reabilitarea clădirii fostului Grup Şcolar de Alimentaţie Publică, care a ajuns o ruină din cauza hoţilor şi a vandalilor, după ce i s-a pus lacătul pe uşă în 2011. „În luna mai vom demara procedura de licitaţie, astfel ca să se poată lucra pe parcursul verii. Elevii de la Liceul Sportiv, nu se vor muta în locaţia din Uzina 2 decât anul viitor, fiindcă am căzut de comun acord, atât cu Inspectoratul Şcolar, cât şi cu elevii şi părinţii, ca ei să îşi desfăşoare activitatea în noul spaţiu abia după ce va fi gata şi infrastructura sportivă. Acum, vom face reabilitarea clădirii unde vor fi sălile de clasă, dar şi a terenurilor exterioare, urmând ca anul viitor să intervenim la sala de sport, dar şi pentru amenajarea unei piste de atletism”, a precizat viceprimarul Răzvan Popa.

Totodată, în luna mai, se vor mai lansa licitaţii şi pentru reabilitarea termică a clădirii Liceului de Arte Plastice din Răcădău, lucrările fiind estimate la 850.000 de lei, dar şi pentru selectarea unei firme care să realizeze Studiul de Fezabilitate aferent proiectului de extindere a Colegiului Naţionla „Dr. Ioan Meşotă”.

Şi Şcoala 12 va fi refăcută

În şedinţa de Consiliu de luna viitoare se vor aproba indicatorii tehnico-economici şi pentru lucrările din alte unităţi, care vor fi în şantier vara aceasta. O altă investiţie de anvergură va fi reabilitarea totală a Corpului A al Şcolii Generale nr. 12, de pe strada De Mijloc, care va costa aproximativ 1,5 milioane de lei. Totodată, pe lista de lucrări se regăseşte şi reabilitarea termică a Corpului A al Colegiului „Remus Răduleţ”, evaluată la 500.000 de lei, dar şi a corpului B al Şcolii nr. 9, lucrările în acest caz fiind estimate la 650.000 de lei. Pentru reabilitarea energetică a Corpului B al Colegiului Economic „Andrei Bârseanu” se vor aloca 1 milion de lei, iar pentru reabilitarea sistemului de încălzire de la Liceul „Nicolae Titulescu” se vor cheltui 600.000 de lei.

În luna iulie, se vor aproba indicatorii tehnico-economic pentru lucrările de modernizare a sistemului de încălzire din Grădiniţele numerele 13 şi 3 B, pentru fiecare unitate lucrările fiind estimate la 200.000 de lei. Viceprimarul Răzvan Popa a precizat că lucrările din grădiniţe nu sunt aşa de complexe, astfel că va fi suficient timp ca ele să fie finalizate până când micuţii se vor întoarce la cursuri.

Nu în ultimul rând, în luna septembrie, va începe întocmirea documentaţiei pentru un alt proiect de anvergură, care se va derula anul viitor, respectiv reparaţia totală a Corpului A, al Colegiului Naţional „Unirea”. Pentru realizarea studiilor au fost alocate 170.000 de lei.

Un comentariu

  1. Pingback: Campusul scolar sportiv Brasov - rahat pe bat | BrasovBuzz

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*