Stiri Brasov

Gratuitatea pentru pensionari pe RAT, „trimisă” la Guvern

Autobuz rat brasovDupă ce, în ultima vreme, reprezentanţii partidelor politice au făcut mai multe propuneri în privinţa acordării gratuităţii totale pe RAT, atât pensionarilor, cât şi braşovenilor activi în câmpul muncii, dar care au venituri mai mici, viceprimarul Adrian Atomei a venit, la rândul său, cu o nouă propunere, care să nu afecteze bugetul Braşovului. Acesta este de părere că Guvernul ar trebui să acorde sprijin nu doar Braşovului, ci şi altor localităţi din ţară, care au propus o asemenea măsură de ajutorare a unor categorii sociale defavorizate.

„Propunerea pe care o voi face Consiliului Local este să facem o adresă la Guvern prin care să solicităm elaborarea unui act normativ prin care 50% din costul transportului public pentru pensionari să fie subvenţionat de Ministerul Transporturilor, ţinând cont că este o măsură de protecţie socială. În prezent, Primăria subvenţionează deja jumătate din costul unei călătorii pentru pensionari, iar cei care au venituri de sub 800 de lei primesc 10 călătorii gratuite”, a explicat Atomei.

Gratuitate ori pentru pensionari, ori pentru elevi

Acesta a recunoscut faptul că acordarea gratuităţii pe RAT a fost o măsură pentru care, în 2012, împreună cu alţi consilieri liberali şi social-democraţi, a strâns semnături, însă, la momentul respectiv, de comun acord, în Comisia Economică, consilierii locali au decis să acorde doar cele 10 călătorii gratuite lunar pentru vârstnicii cu venituri de sub 800 de lei şi în plus să le acorde gratuitate totală la transport elevilor. „Această decizie a fost luată atunci ţinând cont de impactul bugetar, dar şi de faptul că măsura are efect asupra unei întregi familii, atât părinţi, cât şi bunici. Dacă am da acum gratuitate pentru pensionari, ar trebui să renunţăm la cea pentru elevi”, a subliniat viceprimarul.

RAT Braşov are un buget pe 2014 de 68 de milioane de lei, din care, subvenţia care va fi alocată de la bugetul local este de 28 de milioane de lei. Edilii vor mai suplimenta însă această subvenţie, fiindcă nu acoperă şi ultimul trimestru al acestui an, după cum a precizat viceprimarul Adrian Atomei.

Un comentariu

  1. Mai frate, ce va complicati atita? Dati mai nene 60 de calatorii gratis la elevi si 40 la pensionari si terminati balciul asta penibil cu gratuitatile. Da-le-ncolo de alegeri, altceva de oferit pomana electorala chiar nu se gaseste?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*