Stiri Brasov, Uncategorized

Compania de Investiţii bagă aproape 5 milioane de euro în conductele Predealului

lucrari apa canalStaţiunea Predeal  va beneficia, în aproximativ doi ani, de  reţele noi de apă şi canalizare, precum şi de o staţie nouă de epurare, printr-un proiect  finanţat de Guvern prin Compania Naţională de Investiţii (CNI). Astfel, se vor reabilita şi extinde 7 km de reţea de apă pe străzile Libertăţii, Eroilor (până la hotel Porumbiţa), Trei Brazi, legătura la rezervor apă, Nicolae Bălcescu, dar şi 7 km de reţea de canalizare pe străzile Nicolae Bălcescu, Libertăţii, Eroilor II, Cartier Forestier, Mănăstirii. În acest proiect este inclusă şi construirea unui rezervor de înmagazinare a apei cu un volum de 1000 mc (amplasat în zona străzii Trei Brazi), o staţie de pompare cu debit maxim de 10 l/s, iar noua staţie de epurare cu va avea un debit de 1.888 mc/s, necesară pentru echivalentul a 12.000 de locuitori. CNI a lansat de curând licitaţia pentru desemnarea unui constructor, valoarea lucrărilor fiind estimată la 3,98 milioane de euro (4,9 milioane de euro cu tot cu TVA).

Cheltuieli pentru proiectare si asistenta tehnica a proiectantului au o valoare de 151.154 euro fără TVA, iar lucrările propriu-zise sunt estimate la 3.362.674 euro fără TVA. Pentru organizarea de şantier au fost prevăzute 23.607 euro fără TVA, utilităţile necesare obiectivului: 75.374 euro fără TVA, iar costul probelor tehnologice şi a testelor reţelelor vor costa aproximativ 12.376 euro fără TVA. La aceşti bani se mai adaugă şi  alte 323.028 euro fără TVA pentru lucrări diverse şi neprevăzute.

Primarul Predealului, Liviu Cocoş, a precizat că din aceşti bani, se va asigura de la bugetul local o cofinanţare de 19,23%. Proiectul este unul mai vechi, dar fusese abandonat de fosta conducere a Primăriei, fiind pus pe rol de actualul edil. „Staţia de epurare nu mai funcţiona la parametrii normali, iar pe anumite străzi aveam conducte de canalizare vechi de peste 60 de ani, care erau sparte şi poluau. În cadrul acestui proiect se va amenaja şi un bazin de 1.000 de metri cubi, de care va beneficia 25% din populaţia Predealului, inclusiv cei din noul cartier al Tineretului”, a explicat primarul staţiunii.

CNI aşteaptă ofertele de la constructori până în data de 14 aprilie, după care va desemna un câştigător în funcţie de cea mai bună ofertă din punct de vedere economic.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*