Stiri Brasov

Consiliul Judeţean cere bani europeni pentru a reabilita, vara aceasta, patru drumuri judeţene

Drum Transcarpatica (9)Consiliul Judeţean Braşov vrea să reabiliteze, anul acesta, patru drumuri judeţene, în acest sens urmând să acceseze o finanţare europeană nerambursabilă. „Am discutat cu partenerii noştri de la ADR Centru, iar pe Programul Operaţional Regional Axa 2 a mai rămas un rest de bani, astfel că vom propune spre finanţare patru drumuri judeţene, care au nevoie de reparaţii capitale”, a precizat vicepreşedintele CJ Braşov, Mihai Pascu.

Unul dintre aceste drumuri este DJ 130 B, Parău – Grid – Perşani, care are 1,6 km, şi care este doar pietruit, iar pe anumite porţiuni este doar drum de pământ ţinând cont că piatra a fost spălată de torenţii care s-au format în urma ploilor. Costul lucrărilor, care ar urma să dureze şase luni, este de 1,72 de milioane de lei (aproape 395.000 de euro).

O altă şosea în care CJ Braşov vrea să investească bani europeni este DJ 730, care face legătura între DN 73, Şirnea şi limita cu judeţul Argeş, respectiv ajunge în zona comunei argeşene Dâmbovicioara. Porţiunea din Braşov are 4,72 km, iar autorităţile judeţene au estimat costurile pentru modernizarea acestui drum la 8,44 milioane de lei (1,89 milioane de euro). „A fost necesară aprobarea indicatorilor tehnico-economici în ultima şedinţă de plen pentru aceste două drumuri, iar pentru alte două, pe care le vom propune la finanţare şi pentru care am aprobat deja indicatorii tehnico-economici se numără şi  drumul Dumbrăviţa – Satul Nou, dar şi un drum din zona Râşnovului”, a explicat Pascu. Totodată, în ultima şedinţă de plen, consilierul judeţean Horaţiu Braga a solicitat aprobarea asocierii dintre Consiliul Judeţean şi Primăria Părău, pentru repararea DJ 104, în intravilanul satului Veneţia de Jos, precum şi alocarea de fonduri pentru pietruirea drumului comunal Grid – Şercaia, având în vedere că pe aici se asigură accesul la un nou parc fotovoltaic.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*