Stiri Brasov

S-au „golit” parcările Braşovului în documentele oficiale ale Primăriei

Parcare Gara Brasov bariere (3)Ultimatumul dat de edili pentru plata taxei aferente ocupării unui loc de parcare de reşedinţă a fost 31 martie. Deşi, anul trecut, oficial, pentru 30.267 dintre cele 42.425 de locuri de parcare amenajate în municipiu s-a achitat taxa, acum numărul celor care şi-au plătit abonamentul a fost de 28.691 de persoane. Dintre aceştia, 22.647 au plătit până în data de 31 ianuarie, aşa cum stabiliseră iniţial edilii termenul final la care se adaugă 1.767 de braşoveni beneficiază de locuri de parcare gratuite. Deşi braşovenii care deţineau un loc de parcare au mai avut un răgaz de două luni să îşi achite taxa, doar 4.277 de braşoveni au răspuns apelului edililor, astfel că, în acest moment sunt înregistraţi 1.576 de restanţieri.

Numărul celor care ocupă un loc de parcare de reşedinţă, dar nu plătesc nici o taxă este însă mult mai mare, dar edilii le-au pregătit o „surpriză”. Pentru început, toate locurile rămase libere vor fi reatribuite celor care nu au deţinut un astfel de loc, până acum.  „Există zone în care avem locuri libere, în evidenţa noastră, deşi în fapt sunt ocupate non-stop, iar pentru acestea vom demara procedura de transformare a lor în parcări publice cu plată (parcări pentru vizitatori). Primele zone vizate fiind străzile Lungă (unde avem doar 3 solicitări de la persoane fizice, deşi locuri de parcare sunt ocupate în permaneţă), Al. I. Cuza, Avram Iancu şi Alexandru Vlahuţă. Dacă prin închirierea unui loc de parcare rezidenţială, proprietarii plătesc aproximativ 0,39 lei/zi, în cazul parcărilor publice vor plăti 1,3 lei/oră, respectiv 11.5 lei/ zi”, a subliniat primarul George Scripcaru.

Somaţi să spună unde parchează

Tot în această lună vor fi demarate şi procedurile de atribuire pentru locurile nou-amenajate. Prima zonă vizată este cartierul Şchei. „Având în vedere că la nivelul municipiului Braşov sunt amenajate 42.425 de locuri de parcare şi că sunt înmatriculate 79.017 de autovehicule (la data de 31 martie 2014), dintre care 63.125 au ca proprietari persoane fizice şi 15.892 persoane juridice, dar numai 28.590 de braşoveni au loc de parcare rezidenţială închiriat, Municipalitatea a demarat o campanie prin care le solicită proprietarilor de autovehicule care nu deţin un loc de parcare rezidenţială să comunice unde îşi parchează maşinile, astfel peste 30.000 de proprietari au început să primească aceste adrese”, a explicat edilul.

Parcarea dubelor în centru strict interzisă

De săptămâna trecută, a început montarea semnelor adiţionale privind interzicerea parcării autovehiculelor de transport marfă în parcările publice din centrul istoric, deoarece aceste autovehicule depăşesc atât tonajul, cât şi dimensiunile standard ale parcărilor publice. Această interdicţie este valabilă la cu excepţia perioadei reglementate pentru aprovizionare (str. Mureşenilor 6.00-7.30 şi 11.00-12.00, N. Bălcescu 21.00-8.00). „S-a luat această decizie, deoarece am primit foarte multe sesizări, inclusiv de la poliţie, cu privire la faptul că acestea blochează vizibilitatea celorlalţi participanţi la trafic şi fluenţa traficului. În ultima săptămână, 10 conducători auto au fost sancţionaţi pentru nerespectarea acestei interdicţii, fiecare conducător auto a fost sancţionat cu 3 puncte penalizare şi 3 puncte amendă”, a spus primarul.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*