Stiri Brasov

Licitaţia pentru implementarea biletului digitalizat pe RAT intră în „prelungiri”

eticketing rat brasovEdilii braşoveni au avut termen limită până astăzi să trimită clarificările cerute de către Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) pentru licitaţia la proiectul de informatizare a sistemului de transport public din municipiul Braşov, după ce alte două firme au contestat caietul de sarcini. Licitaţia a demarat în noiembrie 2013 cu o întârziere contractul de finanţare fusese semnat din aprilie 2013), din cauza faptului că o altă societate contestase achiziţia serviciilor de management pentru acest proiect. Licitaţia ar fi trebuit să se încheie din data de 16 ianuarie, însă a fost blocată timp de aproape o lună, de o altă firmă care a contestat prevederile caietului de sarcini.

„Aceste firme au contestat unele prevederi care puteau fi interpretate, astfel că am fost nevoiţi să facem unele clarificări. Sperăm ca acum procedura să se deruleze fără alte impedimente, astfel ca să putem demara proiectul în timp util”, a explicat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov. Ţinând cont că licitaţia a fost suspendată de mai multe ori termenul final de depunere a ofertelor se va mai prelungi, după care abia după alte câteva luni bune se va putea desemna şi câştigătorul.

Proiectul trebuie finalizat în 18 luni

Ţinând cont că proiectul finanţat din fonduri europene are un termen de implementare de 18 luni, edilii vor trebui să ceară ADR Centru prelungirea perioadei până la care trebuie finalizate lucrările. Investiţia a fost evaluată la suma de 23.993.644,62 lei fără TVA, iar câştigătorul licitaţiei va avea la dispoziţie 18 luni pentru a duce la bun sfârşit proiectul. Primăria a solicitat o finanţare de 20.333.319,63 milioane lei, valoarea totală a proiectului fiind de 31.596.105,53 lei, finanţarea urmând să fie asigurată prin Programul Operaţional Regional, cu o cofinanţare de 2%. Informatizarea sistemului de transport deţinut de RAT Braşov va permite taxarea călătorilor prin sistem e-ticketing, pe baza de cartelă magnetică, respectiv în autobuze vor fi montate aparate care validează călătoria automat la urcarea în autobuz.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*