Anul acesta, Poliţia Locală vrea să facă 15 noi angajări, atât în funcţii de execuţie, respectiv pentru patrulele de stradă, cât şi în funcţii de conducere sau administrative. În luna martie, a fost organizat deja un concurs pentru ocuparea a 7 dintre posturi, iar faţă de concursurile organizate până acum, de această dată concurenţa a fost acerbă, în total, înscriindu-se 29 de candidaţi. Totuşi, două dintre posturi nu au fost ocupate ţinând cont că nu toţi cei înscrişi au trecut peste probele de concurs, care sunt organizate după cerinţele Ministerului Administraţiei şi Internelor, concurenţii susţinând atât probă sportivă, cât şi probă scrisă, dar şi un interviu.
Acum, Poliţia Locală scoate la concurs alte 10 posturi, iar persoanele interesate îşi pot depune dosarele până la data de 18 aprilie. Posturile vacante sunt la Biroul de Ordine Publică, Poliţia Turistică şi Biroul de Intervenţie, iar un post de consilier juridic la Biroul de Comunicare Publică şi un post de şef Biroul Monitorizare Dispecerat.
Peste ce probe trebuie să treci
Proba sportivă va avea loc pe data de 28 aprilie, de la ora 10.00, la Liceul Sportiv (doar candidaţii la un post de agent local), iar proba scrisă va fi pe 30 aprilie, urmând ca ulterior se stabileşte data şi ora interviului. Pentru a trece de proba sportivă, candidaţii de sex masculin trebuie să facă minimum 25 de flotări, pentru nota 5, maximum 45 de flotări, pentru nota 10. Candidatele de sex feminin nu trebuie să facă flotări, ci abdomene: 36 pentru nota 5, 46 pentru nota 10. Totodată, candidaţii trebuie să dea şi o probă de alergare viteză pe 50 de metri, pentru nota 10, băieţii trebuie să scoată un timp de 6 secunde şi 8 sutimi, iar fetele, 8 secunde şi 4 sutimi. Nu în ultimul rând, ultima probă sportivă este rezistenţa, respectiv pe 1.000 de metri pentru băieţi şi 800 de metri pentru fete. Pentru a trece de această probă, timpul cel mai bun pe care trebuie să îl scoată candidaţii, indiferent de sex este 3 minute şi 40 de secunde, iar minimul cerut este de 4 minute şi 30 de secunde.
Cam cât câştigă un poliţist local
La această oră, sunt 140 de angajaţi pe partea operativă la Poliţia Locală Braşov, în loc de 212 de agenţi, cât ar trebui în mod normal. În total, la Poliţia Locală, inclusiv cu partea administrativă sunt 183 de angajaţi, faţă de 226, cât este prevăzut în organigramă. Salariul e în medie cuprins între 800 şi 1.000 de lei, iar condiţiile de lucru sunt destul de vitrege: ture pe timp de noapte, dar şi disponibilitate în afara orelor de program, iar angajaţii noi, nu vor primi, deocamdată, sporul de dispozitiv.
În 2013, poliţiştii locali au dat 7.830 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 1,59 milioane de lei, dintre care 5.269 au fost amenzi, iar restul avertismente (146 fiind anulate din diverse motive).