Braşovenii care vor să salveze viaţa maidanezilor capturaţi de hingheri, ţinând cont că în conformitate cu noua legislaţie nu mai pot fi ţinuţi în adăposturile autorităţilor decât 14 zile, o pot face şi de la distanţă. Costul pentru o astfel de adopţie este de 120 de lei pe lună, bani din care le este asigurată, atât hrana, cât şi întreţinerea căţeluşilor. Iniţial, consilierii locali stabiliseră la începutul acestui an un tarif de 5,05 lei pe zi pentru întreţinerea la distanţă a unui câine vagabond, însă în şedinţa de plen de la finele lui martie acest tarif a fost redus la 4 lei. În vederea stabilirii acestui tarif s-au luat în calcul elementele de cost necesare desfăşurării activităţii, ţinând cont de capacitatea de cazare a adăpostului de la Stupini de 280 capete.
Tariful de cost privind întreţinerea unui câine în adăpostul serviciului calculat conform indicatorilor din „legea maidanezilor” este de 408.400 lei pe an pentru 280 câini. Astfel, rezultă un cost de întreţinere de 1.458,58 lei/câine/an, respectiv 4 lei pe zi.
120 de lei, costul lunar al adopţiei la distanţă a unui maidanez
0
Previous ArticleCe probe trebuie să treci pentru a obţine unul dintre cele zece posturi de poliţist local
Next Article Se reiau lucrările la pista Aeroportului Braşov!
Add A Comment
Alte stiri similare
Galeria de pe scară a Bibliotecii Județene „George Barițiu” Brașov găzduiește la început de an lucrările Aidei Minciu, studentă în…
Vremea geroasă îi duce cu gândul pe mulți deja la vacanța de vară, astfel că reprezentanții Aeroportului Internațional Brașov au…
Dino Parc Râșnov, cel mai mare parc cu dinozauri din S-E Europei, a fost recompensat, pentru al doilea an consecutiv,…
Parcul Național Piatra Craiului, aflat la 30 de kilometri de Brașov, este un adevărat rai al animalelor sălbatice. Camerele de…
Libris, librărie online de referință pe piața din România, a vândut în 2024 cu peste 20% mai multe cărți decât…
RCA mai mic, după rude şi judeţ. În lupta cu preţurile tot mai mari ale asigurărilor obligatorii, şoferii caută portiţe…
Într-un mesaj postat pe pagina de socializare a instituției, Poliția Locală Brașov amintește locuitorilor municipiului că sunt pasibili de amenzi…
Taxa de drum este obligatorie pentru orice vehicul de transport persoane sau marfă, care circulă pe drumurile din România. Costul…
Compania Fin-Eco care operează depozitul ecologic de deșeuri al Brașovului a început demersurile de amenajare a celei de-a V-a celule,…
Primăria din Cristian vrea să refacă o zonă de pe strada Andrei Mureșianu din comună în vederea rezolvării problemelor pe…
Primăria Brașov a apelat la o agenție de proprietate intelectuală în vederea monitorizării mărcii asociate Fotbal Club Brașov. Pentru aceste…
Strada Nicolae Bălcescu este prima stradă atestată documentar din Brașov, fiind menționată în anul 1464 sub denumirea de Strada Neagră,…
PSD a decis înfiinţarea unui grup de lucru al partidului, care să propună un proiect de lege pentru reforma administrativ-teritorială…
Cine este obligat să acorde prioritate când este galben la semafor și în ce situații e legal să treci pe…
Odată cu eliminarea vizelor pentru Statale Unite, începând cu data de 31 martie, brașovenii pot să călătorească din orașul natal…
2025 este un an decisiv pentru implementarea contractelor de finanţare a proiectelor de eficientizare şi renovare energetică a clădirilor publice,…
Consiliul Concurenţei anunţă că a sancţionat compania Boehringer Ingelheim RCV Gmbh & Co KG (Austria) cu amendă în valoare de…
Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au arătat în motivarea deciziei luate în dosarul în care instanţa a respins, ca neîntemeiată,…
Tunelul feroviar Racoș-Ormeniș va fi, la finalizare, cel mai lung obiectiv de acest fel din România. Specialiștii spun că în…
Opera Brașov dedică două evenimente Zilei Culturii Naționale, ce vor avea loc miercuri, 15 ianuarie 2025, unul în Sala Operei,…