Stiri Brasov

Şase milioane de lei, pentru plata lucrărilor de la Zoo Braşov. Grădina s-ar putea redeschide în vară

lucrari zoo_foto nikon (36)lucrari zoo_foto nikon (36)zoo_octombrie 2013_foto nikon 005Banii restanţi pentru lucrările la grădina zoologică Braşov vor ajunge, în sfârşit, în conturile firmei care execută proiectul. Primarul George Scripcaru a avut de curând o întâlnire cu noul ministru al Mediului, Attila Korodi, care a semnat alocarea a 6 milioane de lei pentru această investiţie. Din aceşti bani, 4,6 milioane de lei erau necesare pentru plata lucrărilor deja efectuate, iar restul se vor folosi pentru continuarea proiectului. Modernizarea grădinii zoologice are o valoarea totală de 32.037.618,70 lei, din care Ministerul Mediului suportă 70%. Pentru finalizarea lucrărilor ministerul ar mai avea de plată încă 9,68 de milioane de lei.

„S-au alocat cele 6 milioane de lei, astfel ca să se achite datoriile la constructor, dar şi să se poată continua lucrărilor. Sperăm ca în vară să fie totul gata, astfel ca să putem redeschide grădina zoologică. La finalul proiectului, Ministerul Mediului s-a angajat că se va achita de toate obligaţiile financiare”, a precizat George Scripcaru. În total, Ministerul Mediului va plăti pentru modernizarea zoo 22,23 de milioane de lei, la care se adaugă cofinanţarea Primăriei de 7,41 milioane de lei şi alte 1,47 de milioane de lei, cheltuieli neeligibile, care au fost plătite tot de către municipalitate. Grădina zoologică este închisă publicului încă din iunie 2012.

Per total, lucrările sunt definitivate în proporţie de peste 80%. Astfel, lacul şi casa cu ocol au fost definitivate deja, drumurile şi aleile au fost amenajate în proporţie de 92%, zona pentru lei a fost amenajată în proporţie de 91%, adăpostul de păsări exotice 90%, spitalul şi bucătăria furajeră 85%, adăposturile pentru mistreţi, râşi şi jaguari sunt executate în proporţie de 81%, iar cuştile pentru păsări şi voliera în proporţie de 77%.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*