Stiri Brasov

Bomboanele din România sunt pline de E-uri

bomboaneNumărul E-urilor pe care le conţin produsele tip bomboane/dropsuri şi drajeuri gumate ce se regăsesc pe piaţa din România variază de între unul şi zece.

De asemenea, 35,7% dintre produsele analizate nu au zahăr în conţinut, însă au îndulcitori, potrivit unui studiu realizat de Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România – InfoCons.
În cadrul studiului, au fost analizate 14 de tipuri de bomboane/dropsuri şi drajeuri gumate, achiziţionate în mod aleatoriu şi anonim de către reprezentanţii Asociaţiei, din supermarket-uri. Producătorii care au fost incluşi în studiu sunt Perfetti Van Melle / Elgeka-Ferfelis Romania, Mondelez Romania şi Wrigley Romania. Astfel, din cele 14 tipuri de produse analizate, a reieşit că 14,28 % au un număr de 9 E-uri. Acelaşi procent conţine un număr de 8 E-uri. Alte 28,57% dintre produsele analizate au un număr de 4 E-uri, iar 21,42 % conţin 5 E-uri. Un procent de 7,14% dintre produsele analizate conţin un singur E.
Şi asta în timp ce 7,14 % din bomboanele incluse în studiu au un număr de 10 E-uri.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Pingback: Aparitii mass-media | A.N.P.C.P.P.S. Romania - Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*