Stiri Brasov

Construcţia centrului de afaceri al Braşovului, blocată de contestaţii

Centru de afaceri 1La finele lunii februarie, Primăria a desemnat constructorul pentru noul centru de afaceri al Braşovului, unde ar urma să fie atrase 70 de întreprinderi mici şi mijlocii şi să fie create 128 de noi locuri de muncă. Din păcate, ca mai toate licitaţiile pentru investiţii de anvergură şi aceasta a fost contestată. Trei dintre cele zece firme care şi-au depus oferta s-au declarat nemulţumite de rezultatul procedurii şi au depus contestaţii la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC). „Din păcate, şi în cazul acestui proiect va trebui să trecem prin aceleaşi proceduri, care vor avea ca efect întârzierea începerii lucrărilor. Sper ca cele trei contestaţii să se soluţioneze în scurt timp, astfel încât să putem demara cât mai repede acest proiect”, a precizat primarul George Scripcaru.

Lucrarea a fost adjudecată de firma Con-A din Sibiu, care a oferit un preţ de 52.895.277,14 lei cu TVA, cu aproximativ 20% mai mic decât valoarea estimată, de 65,262 milioane de lei, iar 50% din finanţare este asigurată din bani europeni. Proiectul are o durată de implementare de 20 de luni, însă realizarea sa va mai fi tărăgănată, până ce se vor clarifica contestaţiile.

Noul centru de afaceri urmează să se contruiască pe o suprafaţă de 18.000 de metri pătraţi în apropiere de Institutul Cartofului şi Campusul Genius al Universităţii Transilvania şi va fi unul regional, pentru toate cele şase judeţe din Regiunea Centru. Firmele care îşi vor desfăşura activitatea aici vor dispune de dotări IT, laboratoare, servicii de asistenţă şi consultanţă, spaţii de expoziţii şi congrese, ţinând cont că investiţia a fost conceputa pentru a adăposti funcţiuni multiple. Totodată, va fi amenajat unui parc multifuncţional tematic de agrement, care va fi folosit şi pentru experimente în domeniul energiei durabile şi alte domenii conexe, activităţi de cercetare şi evenimente expoziţionale.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*