Stiri Brasov

Experţii culinari din Napoli vor veni în august, la Braşov, cu un festival inedit dedicat pizzei

pizza festivalAsociaţia Producătorilor de Pizza din Napoli doreşte să organizeze în această vară, la Braşov, primul festival al pizzei din România. Napoli este un oraş cu tradiţie la acest capitol, ţinând cont că aici a fost inventat acest sortiment de mâncare, în 1889, cu ocazia vizitei regelui Umberto I şi a reginei Margherita.

Reprezentanţii asociaţiei au decis să organizeze un astfel de festival şi în România şi au ales drept locaţie Braşovul, chiar dacă asociaţia nu are deschisă nici o firmă de profil în România, ci vrea doar să promoveze acest produs culinar. Evenimentul se va desfăşura pe parcursul a zece zile, în luna august, Asociaţia depunând deja o solicitare la Primăria Braşov. „Vom avea parte nu doar de un spectacol culinar. Vor fi acrobaţiile pe care le fac producătorii de pizza, se va prezenta pregătirea aluatului, va fi muzică specifică italiană. Practic, va fi un spectacol atractiv atât pentru braşoveni şi turişti. În solicitarea lor, cei din Napoli au precizat că vor doar ca noi să le punem la dispoziţie o locaţie pentru desfăşurarea evenimentului, precizând că vor achita şi taxa aferentă de ocupare a domeniului public”, a precizat viceprimarul Răzvan Popa.

Edilii nu au stabilit încă locaţia unde se va desfăşura evenimentul, însă, cel mai probabil, festivalul va fi organizat în Piaţa Sfatului.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*