Stiri Brasov

Din 10 martie, se ieftineşte transportul pe cablu în Poiană

Schi, partii Poiana 16 ianuarie 2014 (2)Începând de lunea viitoare (10 martie) şi până în data de 15 aprilie, se vor reduce tarifele la majoritatea instalaţiilor de transport pe cablu din Poiană. Astfel, pentru telecabina Capra Neagră şi telegondolă se vor anula 5 puncte în loc de  6, pentru telecabina Kanzel, 4 puncte în loc de 5, pentru telescaunul Ruia 3 puncte în loc de 4, iar la telescaunul Lupului se vor taxa 2 puncte în loc de 3. La restul instalaţiilor tarifele vor rămâne însă la fel. Reprezentanţii Primăriei au ţinut să sublinieze faptul că această reducere este valabilă atât în cursul săptămânii, cât şi în weekend. Cea mai ieftină cartelă, de 6 puncte, costă 30 de lei pentru adulţi şi 15 lei pentru copii. Cartela de 10 puncte costă 40 de lei (25 de lei pentru copii), cea de 20 de puncte, 70 de lei (40 de lei pentru copii), iar cea de 30 de puncte, 100 de lei (55 de lei pentru copii).

Totodată, administratorii domeniului schiabil au precizat că se schiază, în continuare în condiţii bune în partea superioară a masivului Postăvarul, pe pârtiile Sulinar, Drumul Roşu, Kanzel, Lupului şi în condiţii satisfăcătoare în partea inferioară a pârtiilor Drumul Roşu şi Sulinar, Bradul, unde zăpada este îngheţată. Stratul de zăpadă măsoară aproximativ 30 de cm, atât în Postăvarul, cât şi pe pârtia Bradul. Pentru că pe parcursul zilei de ieri au fost înregistrate – 2 grade  Celsius în Poiană, au fost pornite şi tunurile de zăpadă, astfel că în următoarea perioadă pe pârtii va fi un strat şi mai consistent de zăpadă.

În prezent, dintre instalaţiile de transport pe cablu sunt funcţionale: telegondola, telescaunul Ruia, Teleschi Bradul şi banda snowpark Bradul.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*