Stiri Brasov

Locul de joacă cu „avioane” al Aerotec din parcul central nu prea este pe gustul braşovenilor

Parc aerospatial 5O serie de braşoveni s-au declarat nemulţumiţi de intenţia autorităţilor şi a firmei Premium Aerotec de a reamenaja actualul loc de joacă din Parcul Central, prin montarea unor echipamente cu tematică aerospaţială. Aceştia şi-au exprimat păsurile în scrisori deschise care au ajuns pe masa edililor braşoveni şi au început să se strângă şi semnături pentru blocarea proiectului.

Părinţii nemulţumiţi consideră că nu era necesară mutarea actualului loc de joacă care se află într-o stare bună şi mai optimă ar fi fost amenajarea noului proiect în altă locaţie. „Menţionăm că locul de joacă actual constituie un ansamblu de elemente care se completează reciproc şi sunt mult mai puţin utile în stare disparată. Pe de altă parte, dotările nu sunt cu totul demontabile şi s-ar deteriora în mare parte la mutare. Potrivit tradiţiei româneşti, există riscul de nu mai rămâne nimic din actualul ansamblu de leagăne şi tobogane”, se precizează într-o scrisoare deschisă semnată de Alexandru Vătăşan, care a strâns semnături de la mai mulţi braşoveni care se declară împotriva mutării actualului loc de joacă. „Aş vedea mult mai utilă amplasarea acestui tip de proiect, în centrul nou al Braşovului, având în vedere că acolo sunt zone care ar fi puse mai bine în valoare de un mini parc cu o asemenea tematică. Un astfel de parc cu avioane şi tiroliene ar ajuta la dezvoltarea uniformă a Braşovului din punct de vedere urbanistic şi economic.  Ar fi bine să nu transformăm Braşovul într-un mini Bucureşti”, este de părere şi Nicoleta Florea, care, la rândul ei, a transmis o petiţie edililor.

Ce zice viceprimarul

Mai mult, semnatarii petiţiei şi-au exprimat şi îngrijorarea cu privire la defrişarea unor arbori în vederea efectuării amenajări, însă, reprezentanţii Primăriei au ţinut au subliniat de la bun început că nu se va tăia nici un pom, iar locul de joacă se va amenaja exact în acelaşi perimetru.

Viceprimarul Răzvan Popa a precizat că nu se va renunţa la proiect şi le cere braşovenilor nemulţumiţi să aibă răbdare şi să vadă mai întâi proiectul pus în operă, iar atunci, cu siguranţă îşi vor schimba părerea. „Este dreptul fiecăruia să aprecieze sau nu o astfel de iniţiativă. Nu putem mulţumi niciodată pe toată lumea. Întotdeauna sunt nemulţumiri legate de mai multe lucruri, dar sugestia mea către toţi braşovenii este să aştepte să vadă cum va arăta noul loc de joacă şi cu siguranţă noile elemente vor bucura foarte mulţi copii”, a explicat viceprimarul Răzvan Popa.

Acesta a precizat că în vederea relocării vechiului loc de joacă sunt luate în calcul mai multe locaţii, respectiv cum ar fi în Parcul Tracrtoru, în părculeţul de la intersecţia străzii Uranus cu B-dul Saturn sau într-o altă zonă a parcului central.

Un comentariu

  1. Nu se spune “mai optim”. Optim = cel mai bun, adica la superlativ, nu mai suporta grad de comparatie! Atentie la limba romana!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*