Stiri Brasov

Fotogalerie: Cum va arăta primul loc de joacă aerospaţial care fi construit în parcul central

Parc aerospatial 7Prichindeii braşoveni vor avea un loc de joacă special începând din această vară. În parcul central, va fi amenajat un nou loc de joacă, unde toate elementele vor avea temă aerospaţială, astfel ca micuţii să poată face „ieşiri în spaţiu” sau călătorii în jurul lumii. Astfel, copii se vor putea juca într-un avion, într-o rachetă, dar chiar şi într-un turn de control. Noul parc va fi amenajat de compania braşoveană Premium Aerotec, care a conceput deja proiectul, astfel încât părculeţul să fie atractiv atât prin formă, cât şi prin ceea ce le va oferi copiilor. „Braşovul are o istorie îndelungată din punct de vedere al industriei aeronautice şi acesta a fost motivul pentru care Premium Aerotec s-a hotărât să dezvolte proiectul greenfield de la Braşov. Noi, ca şi firmă, avem şi o responsabilitate din punct de vedere social. Noi sprijinim şi acum casele de copii şi de bătrâni din oraş, iar, anul trecut, ne-am hotărât să facem ceva şi pentru copii. Poate cei care se vor juca acum în aceste parc, vor lucra pe viitor în domeniul aeronauticii, la Aerotec”, a precizat Jochen von Wurtib, directorul Aerotec.

Avionul, principalul element de atracţie

Principalul punct de atracţie al noului loc de joacă ce va fi amenajat pe o suprafaţă de 1.400 de mp, va fi un avion, care va avea 20 de metri lungime şi 16 lăţime. Acesta va fi dotat cu tobogane, iar cel mai lung va avea o lungime de 15 metri şi va fi închis, dar şi cu elemente de căţărare. În parc va fi şi o „pistă”, de fapt un covor de cauciuc, astfel ca să fie evitate eventualele accidentări.

În parc vor fi făcute amenajări şi pentru copii de vârstă mai mică. Astfel, şi groapa de nisip va avea forma unui avion, iar în parc va fi montată şi o mică tiroliană. Căluţii amplasaţi vor avea şi ei forma unor mici avioane şi vor fi mai multe elemente de învârtit. Vor fi amplasate mai multe leagăne, atât cu elemente de siguranţă pentru micuţii cu vârsta de până la cinci ani, cât şi leagăne destinate copiilor mai mari. Toate elementele de joacă vor fi viu colorate, şi deja a început fabricarea lor, urmând ca apoi să fie amplasate la faţa locului.

O lună fără loc de joacă

Viceprimarul Răzvan Popa a precizat că parcul aerospaţial va fi amplasat în locul actualului loc de joacă „Lumea Copiilor”, care urmează să fie relocat. „Este un proiect unic pentru zona noastră şi sper ca de 1 iunie să avem posibilitatea să le oferim copiilor un loc de joacă special, care se pliază foarte bine pe un domeniu specific al Braşovului, cel al industriei aeronautice. Cu atât mai mult cu cât trebuie să menţionăm că singurul cosmonaut român provine din Braşov”, a explicat viceprimarul. Acesta a precizat că demontarea vechiului loc de joacă şi amplasarea noilor echipamente nu ar trebui să dureze mai mult de o lună, timp în care, practic, în parcul central nu va mai fi un loc de joacă. „Vom anunţat din timp când vom începe lucrările, iar vechiul loc de joacă poate în vom monta tot în parcul central, în zona unde sunt aparatele de fitness sau în altă locaţie din oraş, unde este nevoie de un asemenea loc de joacă”, a subliniat Popa.

În municipul Braşov, sunt amenajate acum 234 de locuri de joacă, faţă de 133, câte erau la începutul lui 2009.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*