Stiri Brasov

Primăria vrea să închidă micile „afaceri” din Poiană

poiana_iarna_Primăria Braşov vrea să facă ordine în Poiană şi le mai dă un răgaz micilor comercianţi din staţiune până la finele lunii martie, după care, toate autorizaţiile de funcţionare vor fi anulate. Primarul George Scripcaru a precizat că, sezonul viitor, vor primi autorizaţii doar comercianţii de bună-credinţă, care au respectat întocmai prevederile înscrise în aceste documente. „Începând cu sezonul viitor, nu vom mai elibera nici un fel de autorizaţie pentru ceea ce este de fapt acum în Poiană. Fie că vorbim de bodegi, cârciumi sau restaurante, au avut autorizaţie pentru ceva şi de fapt se comercializa altceva. Pe lângă ceai, de exemplu, anumiţi comercianţi închiriau şi colaci pentru tubing şi nu este deloc normal să avem aşa ceva într-o staţiune”, a explicat Scripcaru.

Primarul a ţinut să sublinieze faptul că toţi agenţii economici din Poiană au fost monitorizaţi de către inspectorii Primăriei în această iarnă, tocmai pentru a se vedea dacă se respectă prevederile din autorizaţiile de ocupare a domeniului public. „Am avut şi cazuri când inspectorii care au mers pe teren au fost cât pe ce să fie bătuţi, fiindcă le-au atras atenţia respectivilor comercianţi că au una scrisă pe autorizaţie şi alta fac. Pe baza monitorizării făcute, cei care nu au respectat regulile, nu vor mai avea ce să caute în Poiană”, a spus George Scripcaru.

Acesta a precizat că, cel mai probabil, iarna viitoare în staţiunea braşoveană vor fi amenajate maximum cinci locaţii pentru comercializarea de diferite produse, de la ceai, cafea, băuturi, până la alte produse. „Vom scoate aceste locuri la licitaţie, iar, în ceea ce priveşte închirierea de echipamente sportive, avem în plan ca în zona noului centru de agrement, care acum este în curs de amenajare, să deschidem un astfel de centru unde să se închirieze numai echipamente omologate. Totodată, vrem să amenajăm şi două toalete publice”, a asigurat primarul.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*