Stiri Brasov

Avocat: „Nu există o cultură a arbitrajului în România!”

florin ciutacu 2Avocatul Florin Ciutacu, membru al Curţii de Arbitraj de pe lângă camera de Comerţ şi Industrie a României, a declarat, ieri, că „nu există o cultură în mediul de afaceri românesc pentru arbitraj”. „Codul de procedură civilă care a intrat în vigoare anul trecut vine cu noutăţi tocmai în ceea ce priveşte celeritatea soluţionării litigiilor dintre companii. Din păcate, însă, fenomenul arbitrajului, care I-ar putea scuti pe oamenii de afaceri de cheltuieli mari şi de pierdere de timp, nu este aşa de cunoscut în România. Eu sunt membru al Camerei de Arbitraj de la Londra, de exemplu, iar într-o discuţie cu un om de afaceri din România acesta mă întreba pe cine am arbitrat la Londra – Totenham (echipă de fotbal din capitala Angliei – n. red) cu cine?”, a povestit Ciutacu. 

Avocatul a susţinut, ieri, la Braşov, un seminar pe tema nouătăţilor din Codul civul şi Codul de procedură civilă, la eveniment participând peste 20 de reprezentanţi ai mediului de afaceri. El le-a explicat acestora că apelând la instituţia arbitrajului pot rezolva litigii în cel mult nouă luni, pe când în instanţele de fond un proces poate dura şi patru ani.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*