Stiri Brasov

Edilii prelungesc termenul până la care se poate plăti taxa de parcare

Parcare Gara Brasov bariere (3)Ţinând cont că până la data de 31 ianuarie, doar 22.647 de braşoveni şi-au achitat taxa de parcare, reprezentanţii Primăriei au decis să prelungească termenul limită până la data de 31 martie 2014, ţinând cont că mulţi braşoveni s-au plâns că nu au avut timp să ajungă sau au fost plecaţi din localitate.

Anul trecut, 30.267 de persoane au plătit pentru un loc de parcare, însă în oraş sunt 42.425 de astfel de locuri amenajate. După finele lunii martie, se vor face noi licitaţii de reatribuire a locurilor rămase libere, iar, după aceea, toate locurile de reşedinţă care rămân neocupate în acte vor fi transformate în locuri publice, iar apoi, pentru ocuparea lor, va trebui plătit tariful normal ca în orice parcare administrată de P&P, respectiv între 1 şi 1,5 lei ora, tocmai pentru ca unii braşoveni să nu mai poată fenta taxa de parcare.

Cât plătim pentru locul de parcare

Braşovenii care au închiriat un loc de parcare de reşedinţă de la Primăria Braşov vor trebui să achite, anul acesta, şi o taxă suplimentară, aferentă terenului pe care îl ocupă. Taxa, care variază între 2 şi 10 lei, nu a fost introdusă de municipalitate, ci este prevăzută de Codul Fiscal. Astfel, braşovenii care şi-au achitat deja taxa de parcare de reşedinţă, care este cuprinsă între 120, în zona D a oraşului, şi 156 de lei, în zona A, vor mai plăti odată cu achitarea impozitului pe autoturism şi taxa pentru teren. Taxa se achită în funcţie de zona unde este situat locul de parcare asfel: pentru zona A – 10lei/loc/an, pentru zona B – 7 lei/loc/an, pentru zona C – 5 lei/loc/an, şi pentru zona D – 2 lei/loc/an.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*