Stiri Brasov

Cum şi-a drămuit Consiliul Judeţean banii din bugetul propriu pe 2014

Plen Consiliul Judetean Brasov parlamentari (1)Pentru prima dată, bugetul judeţului a fost dezbătut în prezenţa parlamentarilor de Braşov, care au fost invitaţi să participe la această şedinţă de către preşedintele Consiliului Judeţean, Aristotel Căncescu, ca urmare a iniţiativei consilierului judeţean PPDD Ionel Fliundra. La şedinţă au participat 11 dintre cei 17 demnitari de Braşov, printre aceştia numărându-se atât reprezentanţi ai puterii, cât şi ai opoziţiei. „Am remarcat faptul că de Ziua Unirii, la Iaşi, în faţa oamenilor care s-au adunat la acest eveniment festiv, au fost prezente pe scenă autorităţile locale, alături de parlamentari, care au anunţat două realizări extraordinare, respectiv că Guvernul va aloca bani atât pentru aeroport, cât şi pentru spitale, ca de altfel şi în cazul Clujului. Va trebui să existe o solidaritate şi din partea parlamentarilor de Braşov, fiindcă noi nu am primit sprijin guvernamental pentru astfel de proiecte, care sunt extrem de importante pentru Braşov. Avem nevoie de sprijin din partea parlamentarilor  braşoveni pentru a face aceste demersurile necesare la Guvern”, a subliniat  Aristotel Căncescu.

Câţi bani merg de fapt pentru investiţii

Astfel, CJ Braşov a avut un buget propriu de doar 246,55 milioane de lei, care a trebuit împărţit pentru buna funcţionare a instituţiilor din subordine, iar pentru capitolul dezvoltare, respectiv pentru derularea unor investiţii, Consiliului Judeţean Braşov i-au mai rămas de împărţit numai 44,446 de milioane de lei.

Grosul sumelor s-au dus pentru continuarea lucrărilor la pista aeroportului de la Ghimbav, aproximativ 22 de milioane de lei, 7 milioane de lei pentru demararea lucrărilor de modernizare a Corpului B al Spitalului Judeţean, iar şi 1,7 milioane de lei pentru a achita prima rată la Biserica Evanghelică pentru corpul vechi al Maternităţii. „Pentru investiţii în drumuri avem promisă alocarea a 28 de milioane de lei de la Guvern printr-o hotărâre care ar urma să fie aprobată săptămâna viitoare. Singurii bani pe care I-am avut din cote defalcate pentru drumuri au fost 6,4 milioane de lei, care sunt atât pentru lucrări de reparaţii, dar şi pentru deszăpezire, o sumă total insuficientă”, a explicat vicepreşedintele CJ Braşov, Mihai Pascu.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*