Economic, Stiri Brasov

Elmas Braşov a preluat o companie cu 3,75 milioane de euro

*Firma braşoveană va investi alte 1,5 milioane de euro în retehnologizarea noilor facilităţi de producţie, urmând să îşi majoreze numărul angajaţilor cu 70 de persoane

elmasCompania Elmas Braşov, liderul pieţei instalaţiilor de ridicat din România, a finalizat preluarea activelor firmei braşovene Steel & Alu Building SRL, în cadrul unei tranzacţii cifrate la 3,75 milioane de euro. O mare parte din această sumă – 3,4 milioane de euro – provine dintr-un credit bancar contractat pentru finanţarea programului de extindere a capacităţii de producţie.
„În urma preluării, compania noastră şi-a mărit pe de o parte capacitatea de producţie în domeniul structurilor metalice şi în construcţia de maşini, şi, totodată, prin eliberarea unor spaţii de producţie şi prin mutarea fabricaţiei de poduri rulante în noua locaţie, şi-a creat oportunitatea de a diversifica activităţile de reparaţii capitale la utilaje”, a declarat Marius Paraipan, Brand Manager Elmas Braşov.
Investiţiile necesare amenajării noilor facilităţi de producţie, precum şi în dotarea cu utilaje moderne, se ridică la 1,5 milioane de euro, urmând ca acestea să aducă într-un timp relativ scurt un aport important business-ului Elmas. Prin preluarea noilor active, Elmas Braşov îşi va majora şi numărul de angajaţi, urmând să creeze aproximativ 70 de noi locuri de muncă.
„Anul acesta se împlinesc zece ani de când Elmas Braşov a accesat primul său credit, de-a lungul timpului fiind obţinute mai multe linii de finanţare pentru dezvoltarea companiei, împrumuturile fiind rambursate conform contractelor de credit, fără incidente sau întârzieri la plată. Preluarea activelor companiei Steel & Alu Building SRL vine în susţinerea interesului companiei noastre de a satisface cele mai exigente cerinţe ale clienţilor, dezvoltând un pachet de produse şi servicii integrate în domeniul instalaţiilor de ridicat pe principiul „All Inclusive””, se arată într-un comunicat al companiei braşovene.
Pentru acest an, Elmas Braşov are ca ţintă diversificarea produselor şi serviciilor sale, precum şi creşterea volumului de export al acestora.
Elmas Braşov a fost înfiinţată în 1990 şi a încheiat anul 2012 cu afaceri de 89,1 milioane lei, în creştere cu 17%. Principalul asociat al companiei, cu o participaţie de 40,3% din capital, este omul de afaceri Marton Geza, restul titlurilor fiind deţinute de alte persoane fizice. Portofoliul Elmas include, pe lângă ascensoare şi scări rulante, şi stivuitoare, poduri rulante, sisteme de depozitare şi de parcare auto, utilaje forestiere şi structuri metalice.
Afacerile Steel & Alu Building au scăzut în 2012 la 5,3 milioane lei, de la 6,2 milioane lei în anul anterior. Firma, aflată în insolvenţă, este deţinută de Alukonstrukt Ungaria.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Pingback: Elmas Braşov a preluat o companie cu 3,75 milioane de euro (Economic) - Ultimile Stiri din Presa Online din Romania

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*