Stiri Brasov

Câţi bani a mai pompat Consiliul Local pentru Tetkron, la început de an, şi cât se va mai băga

Lucrari Tetkron subtraversare Saturn (4)Deocamdată, Tetkron nu are un buget aprobat pentru acest an, ca de altfel nici RAT Braşov şi nici RIAL, banii care vor fi alocaţi acestor regii, aflate în subordinea Consiliului Local, urmând să fie aprobaţi abia după ce toate aceste sume vor fi „puricate” de aleşii locali în Adunările Generale ale Acţionarilor acestor societăţi.

Tetkron a primit însă de la Consiliul Local 15,372 de milioane de lei pentru acoperirea pierderilor înregistrate în 2012 şi în primul semestru din 2013, pe lângă banii pe care îi primise din subvenţie. În schimb, subvenţia pe care o va aloca Consiliul Local în 2014 pentru acoperirea diferenţei de preţ şi tarif la energie termică este de 10 milioane de lei.

Tocmai pentru că sumele care merg să acopere pierderile societăţii care se ocupă de furnizarea energiei termice în municipiul Braşov sunt destul de mari, o partea dintre consilierii locali au solicitat ca în următoarea şedinţă de AGA conducerea societăţii să prezinte un plan de management în ceea ce priveşte creşterea veniturilor şi reducerea cheltuielilor. „În momentul în care vom analiza bugetul de venituri şi cheltuieli, conducerea Tetkron să ne prezinte şi o prognoză a situaţiei financiare, respectiv ce pierderi estimează în 2014, şi care ar fi cuantumul veniturilor”, a precizat consilierul local Iulian Mara. Preşedintele Comisiei de Buget Finanţe a Consiliului Local, Cătălin Leonte, a solicitat şi un studiu de impact cu privire la transformarea acestei societăţi în serviciu subordonat Primăriei, respectiv dacă o astfel de măsură ar duce la o reducere a cheltuielilor. „În ultima perioadă, această societate şi-a redus pierderile însă trebuie să facem nişte eforturi atât la nivel investiţional, cât şi pentru funcţionarea acestei societăţi. Ideea este de a subvenţiona societatea pentru a atrage noi clienţi, dar şi pentru atragerea altor fonduri, decât cele de la municipalitate, pentru susţinerea investiţiilor în sistemul de termoficare”, a explicat viceprimarul Răzvan Popa.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*