Stiri Brasov

Cazare, tratament şi hrană cu 50 de lei pe zi pentru vârstnici, la „pensiunea” Primăriei

Camin-batrani-Noua-400x266Luna viitoare, va fi inaugurat Centrul de zi de tip Respiro de la Căminul de Bătrâni din Noua. Acest tip de centru se adresează bătrânilor cu dizabilităţi sau netransportabili care sunt îngrijiţi de familie şi oferă posibilitatea cazării şi îngrijirii vârstnicilor pe o perioadă determinată de timp, nu ca la cămin, unde sunt cazaţi permanent. Vârstnicii ar putea fi cazaţi în acest centru pe o perioadă determinată, cât nu are cine să se îngrijească de ei. Va fi practic un soi de „pensiune”, însă tariful perceput pe zi va fi unul destul de avantajos, în comparaţie cu cel de pe piaţa privată, de 50 de lei, ţinând cont că în aceşti bani, cei care se vor caza aici vor avea parte pe lângă îngrijire medicală specializată şi cazare, şi de hrană (trei mese pe zi şi două gustări), dar şi de tratament în baza medicală de la Căminul de Bătrâni. „În şedinţa de Consiliu Local de săptămâna viitoare vom aproba aceste costuri pe care trebuie să le achite persoanele care vor beneficia de serviciile acestui centru”, a explicat viceprimarul Răzvan Popa.

Persoanele care vor apela la serviciile centrului trebuie să ştie faptul că o persoană vârstnică va putea fi îngrijită aici maximum trei luni. Deocamdată, edilii vor da drumul la jumătate din capacitate, adică doar la 20 din cele peste 60 de locuri, iar în şedinţa de Consiliu Local de săptămâna viitoare vom aproba aceste costuri pe care trebuie să le achite persoanele care vor beneficia de serviciile acestui centru.

Aripa liberă a căminului de bătrâni din Noua are în total 33 de camere, iar reprezentanţii Primăriei vor să amenajeze pe lângă acest centru, şi câteva camere unde să se poată caza cei care vin din judeţ sau din afara judeţului pentru a beneficia de serviciile bazei de tratament. În total, în cadrul bazei de tratament pot fi efectuate 55 de proceduri, de la aerosoli, magnetoterapie şi ionizare, până la masaj, băi galvanice sau crioterapie. Cea mai ieftină este vacuumterapia, care este taxată cu 3 lei, o procedură, iar un tarif de 20 de lei se percepe pentru procedurile mai complexe cum ar fi hidrokinetoterapia în bazin, duşul scoţian sau terapia cu unde şoc pentru tratamentul durerilor cronice ale sistemului musculoscheletal.

6 Comentarii

 1. Pingback: Centru de tip Respiro pentru batranii cu dizabilitati din Brasov – Semper Excelsius

 2. Salut, aveti cumva si un contact de la ei?

  Va multumesc si astept un raspuns

 3. Bianca Banta

  Buna seara ! as dori si eu niste informati…..mar intersa daca cumva aveti locuri ptr luna iulie pentru o saptamana m-ar interesa este vorba despre bunica mea….as dori si un numar de telefon daca se poate .Va multumesc o seara frumoasa

 4. Bunaseara ad vrea sa stiu daca aveti locuri.?Este pentru mama Mea are86 de ani si este singura .merge dar o dor foarte tare picioarele are artrosa.
  Asta vrea sa stiu daca e posibil cat costa pe luna.Va multumesc astept raspunsul (si un numar de telefon)

 5. Bună ziua, m ar interesa ptr tata, pe 3 luni, Mama face chimio și nu prea mai poate a se ocupa de el. Tata are parkinson. Dar umbla. Va mulțumesc și aștept un răspuns positiv

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*