Stiri Brasov

Maternitatea şi Judeţeanul vor fi în şantier, anul acesta

spitalul judetean brasovDe săptămâna viitoare, Ambulatoriul Maternităţii Braşov va intra în şantier, după ce Consiliul Judeţean a semnat la finele săptămânii trecute, contractul de începere a lucrărilor cu firma Transilcom Serv, care a câştigat licitaţia. Lucrările vor dura aproximativ 11 luni, conform contractului de execuţie a lucrărilor, iar, în paralel, vor demara investiţii şi în vechiul corp al instituţiei sanitare, care a fost cumpărat de la Biserica Evanghelică.

Săptămâna aceasta, vicepreşedintele CJ Braşov, Mihai Pascu, va merge la Ministerul Sănătăţii pentru a renegocia suma de cofinanţare care va fi plătită de autoritatea judeţeană pentru aceste lucrări. „Partea noastră de cofinanţare este de 5 milioane de lei. Vom vedea dacă vom mai putea obţine o reducere a acestei sume, dacă nu, vom face eforturi pentru a o asigura, pentru că ar fi păcat să pierdem o finanţare de 12 milioane de lei. Totodată, anul acesta vom face primele plăţi către Biserica Evanghelică pentru cumpărarea vechiului corp al Maternităţii”, a explicat Pascu.

Lucrările de modernizare a ambulatoriului, care vor fi finanţate din fonduri europene, au fost evaluate la suma de 745,103.96 de lei, fără TVA, însă conform licitaţiei cea mai bună ofertă din punct de vedere economic a fost de numai 258.680,57 de lei. După ce procesul de reabilitare se va încheia, în ambulatoriul Maternităţii Braşov va exista şi un cabinet de neonatologie, iar celelalte patru cabinete vor fi specializate pe oncologie ginegologică, infertilitate, contracepţie, dar şi pe monitorizare maternofetală, urmând a exista şi un punct de recoltare. Totodată, acestea vor fi dotate cu: ecograf echipat doppler, negatoscop, colposcop şi electrocauter. Totodată, la finele anului trecut, aleşii judeţului au alocat 800.000 de lei, din bugetul propriu, pentru continuarea lucrărilor de reabilitare a Corpului B al Maternităţii.

Secţiile din Corpul B al Judeţeanului se mută în locul Hiperdia

Anul acesta, şi Spitalul Judeţean va intra în şantier, urmând a se moderniza Corpul B. Lucrările au fost estimate la suma de 27,186 milioane de lei şi ar urma să dureze 12 luni. În ultima şedinţă de Consiliul Judeţean aleşii judeţului au decis să prelungească termenul de efectuare a plăţilor către constructor la 60 de luni, ţinând cont de constrângerile bugetare, respectiv, că în 2014 sunt disponibile pentru investiţii doar aproximativ 12 milioane de lei. Iniţial, termenul de plată era de 36 de luni. Lucrările de reabilitare a corpului B  al Spitalului Judeţean înseamnă recompartimentări, astfel ca fiecare salon să aibă grup sanitar, refacerea în totalitate a instalaţiei electrice, de gaz, apă şi, dacă va permite bugetul, şi cumpărare de mobilier. Corpul A al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă a fost reabilitat în totalitate în perioada 2008-2009. „Doctorii nu prea sunt încântaţi că trebuie să se restrângă în alte spaţii până la finalizarea lucrărilor, a fost foarte greu să negociem cu ei această restrângere până se termină lucrările, dar trebuie ca lucrările să se facă rapid pentru ca oamenii să nu sufere prea mult. Din fericire, din luna martie, Clinica Hiperdia se va muta din spaţiile Judeţeanului şi vom putea muta acolo secţiile care vor fi afectate de şantier”, a precizat preşedintele CJ Braşov, Aristotel Căncescu.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*