Prima ediţie din 2013 a Târgului Slow Food „Roadele Pământului” va avea loc pe 10 şi 11 august, între orele 10.00 şi 17.00, în parcarea International Trade Center. Organizatorii – Convivium-ul Slow Food Braşov şi Asociaţia „Roadele Pământului” – susţin că locaţia obişnuită a acestui târg – Piaţa Sfatului – este ocupată cu evenimente organizate de Primăria Braşov, ceea ce a dus la schimbarea locului de desfăşurare.
Târgul, aflat la a 44-a ediţie, este dedicat promovării produselor alimentare româneşti autentice şi neindustrializate. La ediţia curentă vor fi prezenţi 35 de mici producători de alimente din toată ţara, selectaţi conform principiilor Slow Food.
Printre produsele care pot fi cumpărate în weekend se numără cele de carmangerie de la Rupea, brânzeturi din lapte de vacă, oaie sau de capră, pâine pe vatră de la Tuşnad, turtă dulce din ungurime, produse apicole de la Cârţişoara, păstrăv afumat de la Râşnov, siropuri de la Cluj, gemuri şi conserve de Topoloveni, muştar de Tecuci, uleiuri presate la rece, rachiu şi multe altele. Noutăţile ediţiei sunt brânza Cedar cu ardei iute(Valea Strâmbă), kefirul din lapte de capră şi iaurtul natural din lapte de oaie (Tecuci, Galaţi), siropul de lavandă (din Cluj), dar şi amestecurile de lavandă pentru patiserie şi băuturi, pâinea de casă, coaptă în cuptor cu lemne sau prăjitura Sumeghi cu nucă şi ciocolată, de la Maramureş.