Hiperdia este cea mai bine clasată clinică braşoveană în topul operatorilor de pe piaţa de sănătate din România, cu afaceri de 11,6 milioane de euro în 2012. Hiperdia este pe locul 11 în topul operatorilor privaţi de sănătate de la nivel naţional, pe locul 15 în acest top situându-se Clinicile Icco cu afaceri cifrate la 7,4 milioane de euro. Pe locul trei în topul braşovean al privaţilor din sănătate şi pe locul 24 la nivel naţional se situează Policlinica de Diagnostic Rapid (PDR), cu afaceri de 5,4 milioane de euro la nivelul anului trecut. Din acestea trei, doar Icco a raportat un profit de 0,2 milioane de euro, în timp ce Hiperdia a încheiat cu pierderi de 0,12 muilioane de euro, iar PDR a anunţat un rezultat negativ de 1,71 milioane de euro.
Teo Health, firma care operează Spitalul Sf. Constantin a raportat la nivelul lui 2012 afaceri de 3,4 milioane de euro şi pierderi de 2,42 milioane de euro, situându-se pe locul 36 în topul operatorilor privaţi de sănătate la nivel naţional.
Primele locuri la nivel naţional pe acest segment sunt ocupate de MedLife (afaceri de 45,3 milioane de euro), companie care s-a extins la Braşov, operând un spital şi o maternitate privată şi care controlează, totodată, şi Policlinica de Diagnostic Rapid, Fresenius Nephrocare (afaceri de 30,7 milioane de euro), care operează o clinică şi la Braşov, în incinta Coresi Business Park, şi Centrul Medical Unirea, mai cunoscut sub brandul „Regina Maria” (afaceri de 28,4 milioane de euro), care operează o clinică la parterul Spitalului Sf. Constantin în urma u nei investiţii de aproximativ patru milioane de euro.
Industria privată de servicii medicale, estimată la 500-600 milioane de euro, îşi continuă creşterea în pofida contextului economic dificil. În ultimii ani, sectorul a fost considerat „vedeta“ economiei, renume câştigat după investiţii de sute de milioane de euro într-o perioadă în care la nivelul economiei se discuta despre insolvenţe, creşterea numărului celor care nu au loc muncă sau despre plecări ale investitorilor străini.
În intervalul 2011-2012, peste 230 de milioane de euro au fost atrase de spitalele private noi, dar cele mai recente date arată că şi acest domeniu începe să dea semne de oboseală, iar ritmul investiţiilor a început să scadă simţitor. Anul acesta niciun spital nou nu a fost deschis, însă la finalul lui 2013 sunt în plan a fi inaugurate câteva proiecte.