Economic, Stiri Brasov

Ultimele active ale Rulmentul au fost cumpărate de omul de afaceri Ede Erdely

rulmentulCompania URB – Universal Rulmenţi Bearings SRL Braşov a cumpărat, în urma unei licitaţii, ultimele active ale companiei braşovene Rulmentul SA, scoase la vânzare de lichidatorul RVA Insolvency Specialists. Licitaţia a fost adjudecată la preţul de pornire. Cele trei active sunt centrala frigorifică, hala de sculărie dispozitive şi hala de sculărie matriţerie, toate cele trei având un preţ total de pornire de 700.000 de euro, în scădere cu un sfert faţă de anterioara licitaţie, care avea un preţ de pornire de 952.285 de euro plus TVA. La licitaţie a participat şi compania Dacia Plant, care îşi adjudecase, anul trecut, licitaţia pentru fosta cantină a societăţii.

Firma URB – Universal Rulmenţi Bearings SRL Braşov este continuatoarea companiei Sigur Imob, cea care a cumpărat în 2010 opt hectare din suprafaţa fostei uzine de rulmenţi, oferind preţul de pornire al licitaţiei, de 2,6 milioane de euro. Tot firma Sigur Imob SRL Braşov şi-a adjudecat şi licitaţia pentru sistemul energetic, pentru circa 400.000 de euro.
Deşi procedura de lichidare a companiei Rulmentul a fost începută în 2007, abia la finele lui 2011 s-a finalizat şi darea în plată a activelor companiei către creditorii bugetari – Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statuluiu, Autoritatea Naţională Vamală şi Direcţia Fiscală a municipiului Braşov. Clădirile care au făcut obiectul acestei „dări în plată” (stingerea debitului către creditorii bugetari prin cedarea clădirilor) au rămas în administrarea Primăriei Braşov. Practic este vorba despre o suprafaţă de 36 de hectare din terenul companiei braşovene care a totalizat peste 44 de hectare. Restul activelor au fost achiziţionate de omul de afaceri Ede Erdely, prin compania Sigur Imob, societate care intenţionează să reia producţia de rulmenţi în zonă.
Compania URB – Universal Rulmenţi Bearings intenţionează să reia producţia de rulmenţi în zonă. Cel puţin aşa anunţa în urmă cu mai bine de un an omul de afaceri Ede Erdely, dar lucrurile par să stagneze.
În schimb, firma Dacia Plant, cea care a cumpărat cantina fostei fabrici de rulmnenţi, a anunţat că va investi 300.000 – 400.000 de euro în transformarea cantinei în centru de evenimente şi conferinţe. „Locaţia va fi destinată evenimentelor organizate de companii, dar şi celor private. Vor fi amenajate patru săli cu capacităţi cuprinse între 50 şi 300 de persoane. Clădirea este în acest moment în plin proces de renovare, condiţiile de funcţionare nefiind încă stabilite. Locaţia va avea parcare proprie unde vor putea parca aproximativ 80 de autovehicule”, susţin reprezentanţii firmei.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Pingback: Ultimele active ale Rulmentul au fost cumpărate de omul de afaceri Ede Erdely

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*