Economic, Stiri Brasov

Ultimele active ale uzinei Rulmentul – scoase la vânzare cu 700.000 de euro

rulmentulLichidatorii companiei Rulmentul, aflată în faliment de aproape şase ani, încearcă să vândă marţi ultimele active care au mai rămas nevalorificate dintre bunurile fostei uzine braşovene. Cele trei active sunt centrala frigorifică, hala de sculărie dispozitive şi hala de sculărie matriţerie, toate cele trei având un preţ total de pornire de 700.000 de euro, în scădere cu un sfert faţă de anterioara licitaţie, care avea un preţ de pornire de 952.285 de euro plus TVA.

Consorţiul de lichidatori ai societăţii – RVA Insolvency Specialists şi Casa de Insolvenţă Transilvania – a reuşit anul trecut să vândă cantina fostei companii braşovene. Licitaţia a fost adjudecată la preţul de 1,502 milioane de lei (331.134 de euro) plus TVA de către compania Dacia Plant, distribuitor şi producător de medicamente naturiste, care deţine o fabrică în comuna Bod din Braşov.
Compania Dacia Plant va investi 300.000 – 400.000 de euro în transformarea cantinei în centru de evenimente şi conferinţe. „Locaţia va fi destinată evenimentelor organizate de companii, dar şi celor private. Vor fi amenajate patru săli cu capacităţi cuprinse între 50 şi 300 de persoane. Clădirea este în acest moment în plin proces de renovare, condiţiile de funcţionare nefiind încă stabilite. Locaţia va avea parcare proprie unde vor putea parca aproximativ 80 de autovehicule”, susţin reprezentanţii firmei.
Deşi procedura de lichidare a companiei Rulmentul a fost începută în 2007, abia la finele lui 2011 s-a finalizat şi darea în plată a activelor companiei către creditorii bugetari – Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statuluiu, Autoritatea Naţională Vamală şi Direcţia Fiscală a municipiului Braşov. Clădirile care au făcut obiectul acestei „dări în plată” (stingerea debitului către creditorii bugetari prin cedarea clădirilor) au rămas în administrarea Primăriei Braşov. Practic este vorba despre o suprafaţă de 36 de hectare din terenul companiei braşovene care a totalizat peste 40 de hectare. Restul activelor au fost achiziţionate de omul de afaceri Ede Erdely, prin compania Sigur Imob, societate care intenţionează să reia producţia de rulmenţi în zonă.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*